Διαβατός Ημαθίας

Τραγανό σνακ ρεβιθιού με μπαχαρικά...


Διαβατός...

Από την Βίκυ Χριστοπούλου
Ένα σνακ, που θυμίζει πολύ ξηρούς καρπούς και που μπορούμε να το ετοιμάσουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, για να το σερβίρουμε μ' ένα ποτό στους καλεσμένους μας. Ή μπορούμε απλά να το ευχαριστηθούμε βλέποντας μια καλή ταινία.
Ή και να το πάρουμε στο γραφείο! Τα ρεβίθια, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί!

Υλικά

200 γρ. ρεβίθια ξερά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. κουρκουμά
¼ κ.γ. ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
¼ κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. διατροφική μαγιά ή περισσότερο, προαιρετικά

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες.
Τα ξεπλένουμε, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σ' ένα μπολάκι, φέρνουμε μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε φτιάχνοντας μια πάστα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και εκεί ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την πάστα που φτιάξαμε, μέχρι να καλυφθούν όλα με ένα λεπτό στρώμα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50’ περίπου, φροντίζοντας να ανακατέψουμε τα ρεβίθια ή να κουνάμε λίγο τη λαμαρίνα κάθε 15 ‘ περίπου, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Αφαιρούμε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν για 10’ πριν τα απολαύσουμε.


Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου