Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο...


Διαβατός...
Τα ασυνήθιστα φρούτα δίνουν και τα πιο ιδιαίτερα γλυκά. Η αλήθεια είναι πως η κλασική αξία στο κουτάλι είναι το κυδώνι, το σταφύλι και το κατακόκκινο κεράσι. Λέμε όμως να δοκιμάσουμε μια συνταγή, που μπορεί να στολίσει ιδανικά μια τάρτα. Γλυκό κουταλιού ακτινίδιο κυρίες και κύριοι.

Υλικά

1 κιλό ακτινίδια γερά (να μην είναι πολύ ώριμα και λιώσουν)
1 1/4 κιλό ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
1 1/2 κ.σ. γλυκόζη
1 κλώνάρι αρμπαρόριζα
Το χυμό από 1 λεμόνι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ με μπόλικο χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν

Βάζουμε σε στρώσεις σε κατσαρόλα και από πάνω περιχύνουμε τη μισή ζάχαρη και το κονιάκ και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Την επομένη, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια το ακτινίδι. Στα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και την γλυκόζη και βάζουμε στη φωτιά να πάρει βράσει και να δέσει το σιρόπι.

Επιστρέφουμε προσεκτικά τα ακτινίδια στην κατσαρόλα, μαζί με την αρμπαρόριζα, το χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε το γλυκό να πάρει βράση για 10' λεπτά ακόμη.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ