Διαβατός Ημαθίας

Granola με βανίλια και κανέλα για τη λιγούρα μετά τη δουλειά...


Διαβατός...
Μια μερίδα γκρανόλα με γιαούρτι είναι το τέλειο σνακ για μετά τη δουλειά...
Η συγκεκριμένη, με βανίλια και κανέλα, εκτός του ότι θα αποτελέσει το καινούριο σου πρωινό -και όχι μόνο- μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σου χωρίς να χάσει καθόλου σε γεύση.


Μπορείς να προσθέσεις τα αγαπημένα σου φρούτα και ξηρούς καρπούς και να την απολαύσεις.

Υλικά


3 φλιτζάνια ξηρούς καρπούς
2 φλιτζάνια βρώμη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ή καρύδια πεκάν ή ηλιόσπορους
1/4 φλιτζανιού maple syrup
2 κ.σ αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ  βανίλια
4 κ.σ κανέλα
1/2 κ.σ μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα

Προετοιμασία

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τη βρώμη, και τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα άλλο μπολ, βάλε το maple syrup, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο.

3. Περίχυσε το υγρό μείγμα πάνω στο μπολ με τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς. Ανακάτεψε καλά και μετά άπλωσε τη granola ομοιόμορφα πάνω σε μια λαδόκολλα.

4. Βάλε τη λαδόκολλα στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά, βγάζε το αντικολλητικό χαρτί από το φούρνο και ανακάτευε το μείγμα.

5. Βγάλε τη granola από το φούρνο και πρόσθεσε τα αποξηραμένα φρούτα. Άφησέ τη να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλε την σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

Δε χρειάζεται να μπει στο ψυγείο, αρκεί να την καταναλώσεις μέσα σε 5 μέρες.


Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.