Διαβατός Ημαθίας

Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο και σπαράγγια...


Διαβατός...
Λαχταριστές πένες με πέστο βασιλικού, ψητά σπαράγγια και τρυφερό κοτόπουλου


Συστατικά

500 gr σπαράγγια τριμαρισμένα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
500 gr πένες ολικής άλεσης
500 gr φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε κύβους
1/2 φλ. ντοματίνια
1/2 φλ. σάλτσα πέστο
2 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι.
Άπλωσε τα σπαράγγια σε μία στρώση στο ταψί και ανακάτεψέ τα με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, άφησέ να κρυώσουν και κόψ’ τα σε τέσσερα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.
Αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο, ζέστανε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και ψήσε για περίπου πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
Ανακάτεψε στην κατσαρόλα τις πένες με το κοτόπουλο, τα ψημένα σπαράγγια, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τη σάλτσα πέστο.
Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..