Συνταγή για Διαβατινά,σπιτικά νηστίσιμα σοκολατάκια...
Διαβατός...
Εύκολη συνταγή για νόστιμα, γλυκά και νηστίσιμα σοκολατάκια. Πλησιάζουμε σιγά – σιγά προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και κοντεύουμε στο τέλος της νηστείας. Γιαυτό τις ελάχιστες ημέρες που απομένουν, ας μην τα παρατάμε αφού οι επιλογές είναι πολλές.
Μέχρι και γλυκό θα μπορέσουμε να φάμε και μάλιστα νηστίσιμο το οποίο θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Μέχρι και γλυκό θα μπορέσουμε να φάμε και μάλιστα νηστίσιμο το οποίο θα φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Φτιάχνουμε νόστιμα και νηστίσιμα σοκολατάκια
Υλικά:
- 250 γρ. μακεδονικό χαλβά βανίλια
- 190 γρ. κουβερτούρα
- 60 γρ μαργαρίνη
- 125 γρ. κακάο
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 12 μπισκότα πτι- μπερ ή μιράντα (νηστίσιμα)
Διαδικασία:
- Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
- Σπάμε το χαλβά σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Αφαιρούμε την κουβερτούρα από τη φωτιά και τη προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το χαλβά.
- Χτυπάμε ελαφρά τα μπισκότα στο μίξερ για να σπάσουν σε μικρά κομμάτια και μαζί με τα καρύδια που έχουμε φροντίσει να ψιλοκόψουμε στο μπλέντερ, τα προσθέτουμε μέσα μπολ με το χαλβά και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια σοκολάτας.
- Βουτάμε τα μπαλάκια σε ένα μπολ που έχουμε γεμίσει με κακάο και περιστρέφουμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
Είμαστε πλέον έτοιμοι, έχουμε φτιάξει νηστίσιμα σοκολατάκια, με μία συνταγή που απαιτεί ελάχιστο κόπο και ακόμα λιγότερο χρόνο.
πηγή: votanonkipos.gr
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »