Διαβατός Ημαθίας

Πώς θα φαίνεται μεγαλύτερο το σπίτι μας...


Διαβατός...

Της Σάντυς Τσαντάκη
Υπάρχουν μικρά ή μεγάλα μυστικά που μπορούν να κάνουν
τη διαφορά στην διακόσμηση του σπιτιού, χωρίς περιττά έξοδα ή ριζοσπαστικές κινήσεις.


Μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, όσο κι αν μας αρέσουν οι έντονες αποχρώσεις, συμβάλει πάντα στο να φαίνεται ένας χώρος μεγαλύτερος.

 Αν ο τοίχος στο σαλόνι είναι ανοιχτόχρωμος, τότε σίγουρα φαίνεται αυτομάτως και πιο φωτεινό και έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αναδειχτούν σωστά και τα έργα τέχνης. Αν θέλουμε να δώσουμε λίγη ένταση, για να παίξουμε με αντιθέσεις, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε ένα μαξιλάρι σε τιρκουάζ ή πορτοκαλί χρώμα, για να δούμε τι σημαίνει εκτυφλωτικό αποτέλεσμα.

Καλό είναι αν αποφεύγουμε τα σετ. Δηλαδή δεν χρειάζεται όλα να είναι στη θέση τους και να έχουν το ταίρι τους αλλά είναι προτιμότερο να επενδύσουμε στη διαφορετικότητα και τα αντικείμενα που έχουν κάτι καινούργιο (ή ρετρό) να πουν. Παίξτε με διαφορετικές υφές και τεχνοτροπίες, βρείτε την αφήγηση που σας ταιριάζει, μπερδέψτε τα αυτονότητα μεταξύ τους και φτιάξτε μια πρωτότυπη ιστορία, τη δική σας δηλαδή.

Όσο λιγότερα έπιπλα έχουμε, τόσο το καλύτερο. Ποια είναι αυτά; Καναπές, κρεβάτι, τραπεζαρία, αυτά για αρχή. Και μετά αφήνουμε, προσθέτουμε ή αφαιρούμε, αντικείμενα που έχουμε αποκτήσει με τα χρόνια, έχουν συναισθηματική αξία, φέρουν αγάπη, προσθέτουν κάτι στον χώρο και όχι απλώς μια χρηστική αξία.

Αντί να αγοράζουμε μαζικά αντικείμενα για το σπίτι, είναι προτιμότερο να αναζητάμε στο Ίντερνετ ή στα καταστήματα αληθινές ευκαιρίες, πράγματα που δύσκολα θα συναντήσουμε σε αλυσίδες καταστημάτων επίπλων, με τους ίδιους καναπέδες και τις ίδιες βιβλιοθήκες στο φωτοτυπικό μηχάνημα.
Και για το τέλος, βρείτε πράγματα που ταιριάζουν στον χώρο σας κι έχουν πολλαπλή χρήση, όπως έπιπλα εξοχής που μπορούν εύκολα να βρουν μια θέση και μέσα στο σπίτι αλλά και συρτάρια κάτω από το κρεβάτι, κομοδίνα-μίνι βιβλιοθήκες, καλά κρυμμένα μυστικά, φτιαγμένα από ξύλο και αγάπη.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!