Διαβατός Ημαθίας

Μίνι λουκανικοπιτάκια με ζύμη πρέτσελ...


Διαβατός...
Και μια και μάθαμε την "τεχνική Μεϊγιάρντ" αποφασίσαμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα μίνι πρέτσελ, με λουκάνικο. Ναι, μπορεί να σας φανεί πρόχειρο που χρησιμοποιούμε έτοιμη ζύμη, όμως θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Άλλωστε, το μυστικό δεν είναι απλά και μόνο στη ζύμη, αλλά στα "βαφτίσια" σε νερό με σόδα.

Yλικά (24 κομμάτια)


1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1 πακέτο μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης
80γρ σόδα
Χοντρό αλάτι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Προετοιμασία


Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και άνοιξε μακρόστενες λωρίδες, με φάρδος όσο το λουκάνικο και μήκος περίπου 15 εκ. Τυλίγουμε ένα, ένα τα λουκανικάκια.
Σε 4-5 ποτήρια νερό που βράζει, προσθέτουμε τη σόδα και ρίχνουμε τα πρετσελοπιτάκια λίγα, λίγα αφήνοντας στο νερό για 30 δεύτερα.
Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα-ταψί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε ένα, ένα με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC να πάρουν χρώμα, περίπου 10′ λεπτά. Τα πρέτσελ μαυρίζουν πολύ εξαιτίας του νερού και της σόδας.
Σέρβιρε με ότι σος θέλεις. Εμείς ανακατέψαμε γιαούρτι με λίγη μουστάρδα και του πήγαινε τρελά.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού