Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά αφράτα και τραγανά κεφτεδάκια με 2 απλά κολπάκια...


Διαβατός...
Για πολλούς τα κεφτεδάκια είναι μια αγαπημένη λιχουδιά, που απολαμβάνουν να τρώνε συνοδεύοντας με πατάτες και ρύζι σαν κυρίως πιάτο ή με λίγο τυράκι σαν μεζέ. Για εμάς τους Έλληνες, είναι από τους αγαπημένους μεζέδες που απολαμβάνουμε να τρώμε αρκετές φορές την εβδομάδα.
Το κύριο συστατικό σε αυτά είναι ο κιμάς. Τη διαφορά όμως, για να φτιάξουμε καλούς και αφράτους κεφτέδες την κάνουν τα μικρά μυστικά της κουζίνας, που δίνουν στο γευστικό αποτέλεσμα το κάτι παραπάνω. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα δύο κολπάκια που θα αναφέρουμε παρακάτω για να έχετε στο τραπέζι, αφράτα και συγχρόνως τραγανά κεφτεδάκια.
Όπως είπαμε μπορεί να φαίνεται ένα απλό έδεσμα, είναι όμως πεντανόστιμο. Φυσικά έχει και αυτό τα μυστικά του, που θα το βοηθήσουν να απογειωθεί γευστικά, παρέχοντας ένα υπέροχο τελικό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα δούμε 2 μικρά και απλά, αλλά υπέροχα μυστικά που πρέπει να κάνετε κατά την παρασκευή των κεφτέδων.

Τι να κάνετε για αφράτα κεφτεδάκια

Πριν ξεκινήσεις να πλάθεις τον κιμά, φρόντισε να προσθέσεις λίγο ξύδι στο μείγμα σου. Στη συνέχεια και αφού τα πλάσεις αρκετά, είναι έτοιμα να πάρουν το τελικό σχήμα, πριν μπουν στο τηγάνι ή στο φούρνο. Πάρτε το μείγμα ολόκληρο ως έχει και ανασηκώστε καλά. Αφήστε να πέσει από ύψος μέσα στη λεκάνη και επαναλάβετε την κίνηση δύο με τρεις φορές. Αυτό θα βοηθήσει να φτιάξετε πιο εύκολα τα μικρά μπαλάκια του κιμά και επίσης δεν θα διαλυθούν κατά το τηγάνισμα. Όταν βγουν θα είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα, το αποτέλεσμα θα τους ξετρελάνει όλους.
Δύο μικρά μυστικά μαγειρικής που θα δώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα στα κεφτεδάκια που ετοιμάζεις. Έτσι απλά, θα έχεις φτιάξει τα πιο αφράτα και τραγανά κεφτεδάκια που δοκίμασες ποτέ. Δοκιμάστε το και πείτε μας την άποψη σας.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!