Διαβατός Ημαθίας

Ελεύθερη και ωραία: Τα καλά του να είσαι single..


Διαβατός...
Είναι παράδοξο αν το σκεφτείς πως πολλές γυναίκες σε σχέση αναπολούν  συχνά τις ανέμελες single περιόδους της ζωής τους, ενώ από την άλλοι οι singles κάθονται και υπεραναλύουν το γνωστό «πού πήγαν οι άντρες οι σωστοί;».
Ειδικά αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, δεν είναι και λίγες οι φορές που πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται,  μετά το τελευταίο αποτυχημένο ραντεβού μήπως πάει κάτι στραβά με σένα ή να αναρωτιέσαι αν τελικά θα βρεις ποτέ το άλλο σου μισό. Και κάπου εκεί σε πιάνουν οι ανασφάλειες και τα άγχη που με μαθηματική ακρίβεια θα σε οδηγήσουν στο να (ξανα)φας τα μούτρα σου και βράζεις στο ζουμί σου βλέποντας ζευγαράκια αγκαλιά.

Σου έχω νέα! Το να είσαι single παίζει να είναι η καλύτερη φάση της ζωής σου και εσύ τη σπαταλάς γκρινιάζοντας που δεν έχεις σχέση. Δε με πιστεύεις;

Έχεις περισσότερο χρόνο για τους φίλους σου: Καλώς ή κακώς όταν έχεις σχέση οι έξοδοι για ποτάκι με την παρέα περιορίζονται αρκετά, σε σημείο που κι εκείνοι παραπονιούνται πως «σε χάσανε». Εκτός αυτού δεν έχεις τον καλό σου να γκρινιάζει που δεν θέλει να βγει σήμερα, ή που δεν έχει όρεξη για κυριακάτικο φαγητό με την οικογένειά σου ή που δεν συμπαθεί εκείνη την φίλη σου ή που τέλος πάντων τον αφήνεις -πάλι-  για να βγεις με τα κορίτσια.

Έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου: Όταν είσαι σε μια σχέση μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για σένα την ίδια κι αυτό γιατί κάτι που έχεις υποχρεώσεις και θες να περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί, συνηθίζεις τόσο πολύ να κάνεις πράγματα που περιλαμβάνουν τους δυο σας που αφήνεις στην άκρη το τι θες να κάνεις εσύ. Αντίθετα, όταν είσαι single μπορείς να επιλέξεις να περάσεις το απόγευμά σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, χορεύοντας, ταξιδεύοντας, ή απλά χαζεύοντας  κινούμενα σχέδια χωρίς καν να σε νοιάζει!

Μπορείς να κάνεις του κεφαλιού σου χωρίς να χρειάζεται να …συμβιβαστείς: Από το που θα πας διακοπές μέχρι το χρώμα που θα βάψεις το υπνοδωμάτιο και το αν θα πάρεις κατοικίδιο, δεν χρειάζεται να λογοδοτήσεις σε κανέναν !

Και μιας και είπαμε για διακοπές, τα ταξίδια αποτελούν ένα ξεχωριστό μεγάλο κεφάλαιο από μόνα τους: Μπορεί να σε πιάνει η ανασφάλεια να σκέφτεσαι πως το να πας ταξίδι  μόνη σου ή με τις φίλες σου είναι…lame.. αλλά στην πραγματικότητα είναι ό, τι καλύτερο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τόσα πράγματα να ανακαλύψεις (και τόσοι ανδρικοί πληθυσμοί επίσης). Δεν χρειάζεται να περπατάς χεράκι χεράκι με τον αγαπημένο σου για να απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα μπορείς να το κάνεις αγκαλιά με τις φίλες σου ή ακόμη και μόνη σου. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο χέρι σου είναι να το απολαύσεις. Σε κανενός «άλλου».

Έχεις ακόμη ένα λόγο να μείνεις fit: Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο. Βρίσκεις τον άνθρωπο σου και νιώθεις τόση άνεση που δεν έχεις πλέον τύψεις να φας ακόμη ένα κομμάτι πίτσα, να περάσεις τη Παρασκευή αγκαλιά με εκείνον, τα ποπ κορν και μια ταινία. Αφού σ’ αγαπάει όπως κι αν είσαι… σωστά; Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς πως το αγαπημένου σου τζιν έχει αρχίσει να σε σφίγγει και πως τα νούμερα στη ζυγαριά έχουν αρχίσει να παίρνουν την… ανιούσα. Αντίθετα όταν είσαι  single, που το φλερτ είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, φροντίζεις να διατηρείσαι τόσο κομψή όσο και λεπτή.

Μπορείς να επικεντρωθείς σε σπουδές και δουλειά: Δεν μιλάμε για το να γίνεις εργασιομανής καριερίστα, αλλά το να είσαι single σημαίνει πως δεν έχεις να αντιμετωπίσεις τη γκρίνια του «ακόμη στο γραφείο είσαι;». Σίγουρα το να πετύχεις θέλει θυσίες χρόνου και ενέργειας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως αυτό δεν θα επηρεάσει τον όποιο σύντροφό σου και τις απαιτήσεις του.

Το ερωτικό παιχνίδι είναι μέρος της καθημερινότητάς σου: Είτε πρόκειται για ένα one night stand, είτε για ένα παροδικό φλερτ, είτε για κάτι το πιο ελεύθερο με κάποιον, το να είσαι single σου δίνει τη δυνατότητα να φλερτάρεις όποτε, όπου και όπως θέλεις, κάτι που προφανώς κόβεται μαχαίρι όταν βρίσκεσαι σε σχέση (τουλάχιστον «σοβαρή σχέση»). Εκτός αυτού το σεξ δεν γίνεται ποτέ ρουτίνα και πάντα υπάρχουν μπόλικες… πορτοκαλιές  (και μανταρινιές και λεμονιές και νεραντζιές και γενικώς…)να ανακαλύψεις.

Ξεμπερδεύεις με το άγχος του καθημερινού ξυρίσματος: Μη το γελάς καθόλου. Είναι μια μικρή νίκη κάθε single αυτή και μια μικρή ελευθερία που δεν μπορεί να στη στερήσει κανείς.  Δεν έχεις πλέον του άγχος του να είσαι μονίμως αψεγάδιαστη (για  εκείνα τις απρόοπτες συναντήσεις σας).

Δε χρειάζεται να καθαρίζεις για 2: Δεν λέμε πως όλοι οι άντρες είναι γαϊδούρια που δε βοηθάνε στο καθάρισμα, παρά μόνο αν τους βάλεις τις φωνές, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Τα άπλυτα στο νεροχύτη και στο πλυντήριο πολλαπλασιάζονται όταν ζεις με το σύντροφό σου (όλο και κάποιος από τους 2 θα βαριέται). Και μάντεψε ποιος καταλήγει να κάνει τη… λάτζα. Not cute!

Έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερωθείς στο να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, τα όνειρα και τα θέλω σου: Μερικές φορές το να είσαι ή το να γίνεις ξαφνικά single σου δίνει μια υπέροχη ευκαιρία να ξαναγνωρίσεις τον εαυτό σου. Και σκέψου το και διαφορετικά. Πώς θα μπορέσει κάποιος να μείνει μαζί σου στο μέλλον αν εσύ η ίδια δεν αντέχεις να μείνεις μόνη με τον εαυτό σου;
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι