Διαβατός Ημαθίας

Η απόλυτη συνταγή που στάζει... σοκολάτα !


Διαβατός..

Υλικά συνταγής
¾ φλιτζ. σταγόνες κουβερτούρας
1 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ...


1 φλιτζ. ιταλικά μπισκότα αμαρέττι
½ φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
⅔ φλιτζ. ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
κακάο για το πασπάλισμα (περίπου 2 κ.σ.)

Διαδικασία συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα για τάρτα 22–25εκ. ή σε ταψάκι ( αν έχετε αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος απλά ψεκάστε τη φόρμα).
  • Σε μπαίν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Σε multi διαλύουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και προθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε ένα–ένα τα αυγά και τέλος το μείγμα με τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τις λιωμένες σταγόνες σοκολάτας.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου (να βγαίνει το ξυλάκι ή το μαχαίρι καθαρό).
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά, μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κακάο.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)