Διαβατός Ημαθίας

Με αυτά τα φυτά στο δωμάτιο θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια...


Διαβατός...
Εκτός από το να είναι διακοσμητικά, τα εσωτερικά φυτά στο σπίτι μπορεί επίσης νααποδειχθούν ιδιαίτερα επωφελή, όταν πρόκειται για την υγεία σας.

Πρώτον, φιλτράρουν τον αέρα και οξυγονώνουν το σπίτι σας. Έτσι, η επιλογή του σωστού φυτού για την κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες φυτά για να επιλέξει κανείς, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τρία πιο αποτελεσματικά στο να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.
Λεβάντα
Η λεβάντα χρησιμοποιείται κυρίως ως άρωμα για σαπούνια, μαλακτικά ρούχων και σαμπουάν. Είναι επίσης ένα πολύ καλό μέσο καθαρισμού, αλλά οι ιδιότητές της δεν σταματούν εκεί, καθώς το φυτό της λεβάντας μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Οι επιστήμονες υποσητρίζουν ότι η μυρωδιά της μπορεί να απελευθερώσει καταπραϋντικές και κατευναστικές επιδράσεις για τον οργανισμό.
Αλόη
Ένα ακόμα φυσικό θεραπευτικό φυτό που είναι γνωστό για την μείωση της φλεγμονής και για την θεραπεία σε ουλές και καμένο δέρμα, ενώ μπορεί επίσης να αποτοξινώσει το σώμα. Ωστόσο, η αλόη μπορεί να βοηθήσει και στην εξάλειψη των ρυπογόνων χημικών ουσιών που υπάρχουν σε προϊόντα καθαρισμού. Ως εκ τούτου “φιλτράρει” τον αέρα στο δωμάτιο που είναι τοποθετημένη. Το απίστευτο είναι πως, όταν αυτές οι βλαβερές χημικές ουσίες είναι σε υψηλό επίπεδο στο δωμάτιο, το φυτό της λεβάντας θα αναπτύξει καφέ κηλίδες στα φύλλα του και με αυτό τον τρόπο σας “ενημερώνει” για την ποιότητα του αέρα που εισπνέετε.
Γιασεμί
Το πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit διεξήγαγε μια μελέτη η οποία απέδειξε την αποτελεσματικότητα του γιασεμιού ως φυσικό ενισχυτικό ύπνου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, στην μείωση του άγχους και στην βελτίωση της διάθεσης όταν ξυπνάτε.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Μακελειό : 24χρονη αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μαραντόνα: “Ήταν βιαστής και παιδόφιλος” είπε