Η Παράδοση της Λαγάνας ! (συνταγή)
Διαβατός...
Με χιλιάδες ζεστές λαγάνες έτοιμες προς κατανάλωση, οι αρτοποιοί της Ημαθίας θα εφοδιάσουν όλους τους κατοίκους του Νομού.
Η ιστορία της Λαγάνας.
Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος (ψωμί), ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα μόνο μια μέρα του χρόνου, την Καθαρή Δευτέρα, ενώ το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό "λάγανον", μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Η λαγάνα αναφέρεται ως έδεσμα σε πολλά κείμενα της Αρχαιότητας. Ένα από αυτά είναι οι Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, όπου αναφέρεται η φράση λαγάνα πέττετται δηλαδή λαγάνες γίνονται.
κλικ εδώ για μια συνταγή λαγάνας...
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »