Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ προτείνει: Λαχανικά στο γκριλ με βινεγκρέτ αντσούγιας…


Διαβατός...

Υλικά συνταγής
1 αγγούρι κομμένο στα τέσσερα

1 μελιτζάνα κομμένη στα έξι
1 κολοκύθι κομμένο στα τέσσερα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες στα τέσσερα
2 καρότα κομμένα στα τέσσερα
φύλλα φρέσκου βασιλικού

για την βινεγκρέτ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκλείδες σκόρδο λιωμένες
6 φιλέτα αντζούγιας λιωμένα
⅓ φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Ανακατεύουμε με μίξερ τα υλικά για την βινεγκρέτ. Την κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ. Τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ για περίπου 15-20 λεπτά. Γυρνάμε μια φορά τα λαχανικά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Βγάζουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε . Σερβίρουμε ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μπαγκέτα ζεστή με κρεμμυδάκι.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ