Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή νοστιμιά... Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια


Διαβατός...
Μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια..

Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια
500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον για άλειμμα
1 αυγό
2 κ.σ. κοφτές φρυγανιά τριμμένη
½ κ.γ. πιπέρι καγιεν
λίγο αλάτι
για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. γεμάτη μέλι
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. ξύδι μηλοξυδο
για τα μπέργκερ
6 ψωμάκια για μπέργκερ
6 φύλλα μικρά μαρουλιού
6 φέτες ντομάτας
Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και ζυμώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όση ώρα έχουμε τον κιμά στο ψυγείο ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε τηγανάκι ή μικρό κατσαρολάκι.
Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με 3 κουταλιές νερό για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύδι, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε για 15-20 λεπτά το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να μην μας κολλήσουν. Αποσύρουμε τη φωτιά.
Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια και τα λαδώνουμε, ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC. Μόλις ροδίσουν από τη μια πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη. Βγάζουμε από το φούρνο όταν ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά ψήνουμε σε σχάρα σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ετοιμάζουμε τα μπέργκερ. Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια ελαφρά και βάζουμε στο καθένα από μια φέτα μαρούλι, μια κουταλιά κρεμμύδια, μπιφτέκι και ντομάτα. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες φούρνου με τη φλούδα ή με τραγανές πατάτες με πάπρικα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού