Translate English French GermanΆρθρα Ποικίλης Ύλης. Αγορά Ημαθίας

Απαραίτητη στο πρωινό η μαρμελάδα και μάλιστα μαρμελάδα πορτοκάλι...!


Διαβατός...
Πρωί-πρωί ο Διαβατινός Σεφ μας ετοιμάζει Μαρμελάδα πορτοκάλι…

Υλικά συνταγής
5 πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1-2 βανίλιες
Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια κόβουμε και αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος.
Βράζουμε νερό και βάζουμε τα πορτοκάλια μέσα για λίγα λεπτά. Χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.
Τέλος, τα βράζουμε ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3/4 της ώρας). Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά τεμαχίζουμε όλο το πορτοκάλι (φλούδα και ρώγες) σε ψιλά κομμάτια ή το βάζουμε στο multi.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr