Κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη...! ( συνταγή - βίντεο )


Διαβατός...

Θα χρειαστούμε...

Υλικά


  • 300 γρ. καπνιστό μπέικον σε κύβους
  • 500 γρ. διάφορα άγρια μανιτάρια
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • μπόλικο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 4 αυγά
  • 2 κρόκους
  • βάση αλμυρής τάρτας

Εκτέλεση....

  • Φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  • Κόβουμε καπνιστό μπέικον σε κύβους.
  • Το βάζουμε στο τηγάνι, χωρίς λάδι, και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να γίνει τραγανό.
  • Βάζουμε το μπέικον στη βάση της τάρτας και αφήνουμε το λάδι στο τηγάνι για να ψήσουμε τα μανιτάρια.
  • Βάζουμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά.
  • Κόβουμε διάφορα άγρια μανιτάρια. Κρατάμε τα άγρια μανιτάρια σχεδόν ολόκληρα γιατί θα είναι πολύ εντυπωσιακά στη τάρτα μας.
  • Κόβουμε τα πορτσίνι στη μέση, και τα shitake και τα υπόλοιπα μανιτάρια τα αφήνουμε ολόκληρα.
  • Tα προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να αφαιρέσουν όλα τα υγρά τους και στη συνέχεια να εξατμιστούν. Δίνουμε χρώμα σε όλες τις πλευρές.
  • Παράλληλα, προσθέτουμε στη βάση της τάρτας, την τριμμένη γραβιέρα, το θυμάρι, μπόλικο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια τα προσθέτουμε και αυτά στην τάρτα μας.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την κρέμα, τα αυγά, τους κρόκους και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περιχύνουμε την τάρτα μας και τη μεταφέρουμε προσεχτικά στον φούρνο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  • Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα πλαϊνά τοιχώματα της τάρτας.
  • Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και ξεφορμάρουμε την τάρτα μας.
  • Κόβουμε την τάρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr