Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού...


Διαβατός...
Τώρα είναι η εποχή που υπάρχουν πολλά εσπεριδοειδή. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε…
γλυκό, με ένα οικονομικό υλικό, πολύ απλό και ωραίο!

Υλικά
Πορτοκάλια οικολογικά και ακέρωτα, λεπτόφλουδα ή χοντρόφλουδα νομίζω δεν έχει σημασία.
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη τα ξύνουμε ελαφρά.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.
Βράζουμε μέχρι να πάρει χόχλο. Αυτό το κάνουμε τρεις φορές, αλλάζοντας πάντα το νερό.
Το βράσιμο το κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια και να μαλακώσουν. Αν δεν έχουν μαλακώσει καλά όταν μπουν στο σιρόπι, θα σκληρύνουν περισσότερο. Το βράσιμο εξαρτάται και από το μέγεθός τους. Αν είναι μεγάλα θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο. Προσοχή όμως να μην παραβράσουν γιατί τότε θα γίνουν μαρμελάδα.
Κόβουμε τα πορτοκάλια λεπτές λωρίδες – φέτες, όπως το ψωμί. Πετάμε τα κουκούτσια.
Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και όσα γραμμάρια είναι, τόση ζάχαρη αντίστοιχα θα χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα γιατί θα διαλυθούν οι φέτες!
Μόλις δέσει το σιρόπι το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Βάζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Καλοφάγωτο!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...