Διαβατός Ημαθίας

Α1 ΕΠΣ Ημαθίας μια γρήγορη ματιά της 13ης αγωνιστικής 16/12/2017


Διαβατός...
Η ισοπαλία του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στη Χαρίεσσα αλλά και η νίκη του Μακροχωρίου επί του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας, ήταν τα δύο πιο σημαντικά αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας.

Ο «δικέφαλος» δεν κατόρθωσε να περάσει το εμπόδιο της ΑΕ Χαρίεσσας και με το ισόπαλο αποτέλεσμα, είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στη σεζόν. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τις ευκαιρίες, πίεσαν σε μεγάλο βαθμό την «κιτρινόμαυρη» άμυνα, έχασαν πέναλτι στο 75′ ωστόσο δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο γκολ, με αποτέλεσμα η Νίκη Αγκαθιάς να αποσπαστεί τρεις βαθμούς στην κορυφή (ο ΠΑΟΚ όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με τη Νέα Γενεά Νικομήδειας).
Η ομάδα του Σταύρου Κωστογλίδη δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στον Άρη Παλαιοχωρίου και σημειώνοντας τρία γκολ στα πρώτα 26 λεπτά, «ξεκλείδωσε» γρήγορα την «κιτρινόμαυρη» άμυνα. Δύο γκολ σημείωσε ο Νίκος Ξαγοράρης, που έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα, ενώ 8 τέρματα μετρά αισίως ο Αποστόλης Λίτσι, που επίσης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο σημερινό παιχνίδι.
Μία ακόμη νίκη, η 7η φετινή για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου που επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί στον Διαβατό. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά επικράτησε με σκορ 3-1 των «κυανολεύκων», που παρουσίασαν και πάλι αμυντικά κενά και δεν κατόρθωσαν να προβάλουν αντίσταση, παρά μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις αρχές του δευτέρου μέρους. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης πως και οι τρεις σκόρερ των «κιτρινομπλέ» βρήκαν για πρώτη φορά δίχτυα τη φετινή σεζόν.
Δραματικό ματς στη Νέα Νικομήδεια, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια φέτος. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, προηγήθηκαν με το πρώτο γκολ του Γιώργου Τσαχαλίδη στο πρωτάθλημα, αλλά ο ΓΑΣ απάντησε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Ντέλλα.
Μετά από ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με εκατέρωθεν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 87′ με τον Καϊογλίδη, όμως την τελευταία λέξη στο ματς είπε και πάλι ο Κώστας Ντέλλας, ο οποίος στις καθυστερήσεις έφερε το ματς στα ίσια.
Η ομάδα του Χρήστου Χατζηδάκη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 8 παίκτες, λόγω αποβολής των Πασχάλη Μποζίνη, Ιτσκάρα και Χαραλαμπίδη.
Πολύ σπουδαία νίκη για το Μακροχώρι, που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα του Γρηγόρη Ηλιάδη επικράτησε με 3-1 του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας, «σπάζοντας» παράλληλα το σερί των 5 συνεχόμενων νικών των νεοφώτιστων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με έναν πρώην παίκτη του Μακροχωρίου (σ.σ. Λευτέρης Πέγιος»), ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν σταδιακά τις επιθετικές λύσεις και με το εμφατικό 3-1 σημείωσαν την τρίτη φετινή τους νίκη.
Τέλος στον Άγιο Γεώργιο, Απόλλων και Κεραυνός Επισκοπής αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, ένα αποτέλεσμα που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το καλημέρα, ωστόσο οι «πράσινοι» έφεραν το ματς στα ίσια με τον Ρόκο, ο οποίος όμως πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια λίγο πριν την ανάπαυλα, βλέποντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή κ. Λαζάρου.
Παρά τις προσπάθειες στο δεύτερο μέρος, το 1-1 παρέμεινε και έτσι οι δύο ομάδες παραμένουν καθηλωμένες σε θέσεις που οδηγούν στα play out.
Το άρθρο είναι της σελίδας http://sportsup.gr

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Το νόστιμο μυστήριο των ιαπωνικών γλυκών...