Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ προτείνει: Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και σκόρδο


Διαβατός...
Θα χρειαστούμε...


Υλικά...

226γρ μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο
4 στήθη κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και κόβουμε τα μανιτάρια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλό μας.

Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και γυρίζουμε πλευρά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο απ’ τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 5 με 7 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και ζεσταίνουμε για λίγο.
Προσθέτουμε από πάνω τον μαϊντανό (προαιρετικά).


Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)