Διαβατός Ημαθίας

Έρχονται....Ηλεκτροκίνητα φορτηγά;


Διαβατός...
Η Tesla παρουσίασε το πρώτο της μεγάλο όχημα που κινείται με ηλεκτρισμό και δανείζεται πολλά χαρακτηριστικά από το Model 3. 

Το πρώτο της ηλεκτροκίνητο ημι-φορτηγό παρουσίασε η Tesla την Πέμπτη, με τον επικεφαλής της, Έλον Μασκ, να θέτει ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα στο δρόμο για την πλήρη μεταφορά της αυτοκίνησης με ηλεκτρισμό στους δρόμους όλου του κόσμου.

Το ημι-φορτηγό της αμερικανικής εταιρείας δανείζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του Model 3 που ήδη ξεκίνησε να κυκλοφορεί, ακόμη και σε ορισμένες μικρές λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα τα χερούλια στις πόρτες!

Για τον Μασκ η παραγωγή φορτηγών με ηλεκτροκίνηση έχει λογική, καθώς συνάδει με το συνολικό όραμα της εταιρεία του για μια όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη αυτοκίνηση.



Οι κρατήσεις για το ηλεκτροκίνητο φορτηγό έχουν ήδη ξεκινήσει. Όποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολή 5.000 δολαρίων, ενώ η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2019.

Το Tesla Semi είναι ένα όχημα 8ης Κλάσης από την εταιρεία και αφορά τη μεταφορά βαριού φορτίου. Θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει κοντέινερ ως και 16 μέτρα, ενώ έχει δύο κινητήριους άξονες. Κάθε ένας από αυτούς φέρει την ηλεκτρομηχανή που χρησιμοποιείται στα Model 3 σεντάν.

Στο εσωτερικό του έχει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες, όπως τη διπλή οθόνη αφής που βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τη θέση του οδηγού, καθώς και ενσωματωμένη τεχνολογία πλοήγησης η οποία δίνει σε πραγματικό χρόνο όλες τις πληροφορίες για τη βέλτιστη διαδρομή, τον δρόμο, κλπ.

Επιπλέον, το Tesla Semi διαθέτει το πρόγραμμα Autopilot, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες, κάμερες, ραντάρ και ειδικό λογισμικό που θα λειτουργούν ως βοηθοί στον οδηγό προσφέροντας «ημιαυτόνομες» λειτουργίες οδήγησης.


Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..