Διαβατός Ημαθίας

Αυτό είναι το «Μαγικό Χωριό» για το Οποίο Γράφει η Telegraph


Διαβατός..
Το γνωστό site Telegraph συστήνει στον κόσμο 6 ελληνικά χωριά που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και ακόμα δεν είναι καθαρά τουριστικά, διατηρώντας μια δόση αγνότητας που σπάνια συναντάς στις μέρες μας.
χωριό της μυτιλήνης
Η ομορφιά του είναι απερίγραπτη.
Ένα από αυτά είναι ο Μόλυβος στο νησί Μυτιλήνη του νομού Λέσβου! Ο Μόλυβος είναι ένα πανέμορφο χωριουδάκι πάνω σε λόφο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα επιβλητικό φρούριο. Το χωριό πήρε την ονομασία του από τη φραγκική  φράση Mont d’olives, που σημαίνει το όρος των ελαιόδεντρων.
Η Telegraph προτείνει το χωριό σε όλους τους καλοφαγάδες καθώς το φαγητό στο Μόλυβο αλλά και στη Μυτιλήνη είναι μοναδικό. Συγκεκριμένα το εν λόγω άρθρο στη Telegraph αναφέρει: «Μια πιατέλα τυρί: μαλακό κασέρι, φέτα και το αυθεντικό λαδοτύρι. Πικάντικες μελιτζάνες, σφουγγάτο (ομελέτα με κολοκυθάκια), γεμιστά κρεμμύδια, ρεβίθια, κεφτεδάκια με ούζο και φρέσκες τηγανιτές πατάτες. Το νησί παράγει τις καλύτερες μάρκες ούζου, το εθνικό λικέρ της Ελλάδας, που ταιριάζει τέλεια με διάφορους μεζέδες, σαλάτα, φασόλια, βραστό κρέας και λαχανικά, γλυκάδια, κεφτεδάκια, τηγανητό ψάρι.»
χωριό της μυτιλήνης
Η Telegraph προτείνει το χωριό σε όλους τους καλοφαγάδες.
Τέλος, το άρθρο κλείνει με μια αναφορά στην τεράστια παραγωγή λαδιού της Μυτιλήνης καθώς τα ελαιόδεντρα είναι πάνω από 11 εκατομμύρια σε όλο το νησί!
χωριό της μυτιλήνης
Μπορεί να μαγέψει ακόμα και τον πιο δύσπιστο.
Φτάνοντας στο Μόλυβο θα αντικρίσετε σε πρώτη φάση το πανέμορφο φρούριο και από κάτω χτισμένα πάνω στον λόφο πέτρινα σπίτια. Αξίζει να περιηγηθείτε στα σοκάκια, να καθίσετε να απολαύσετε το φαγητό σας σε μια από τις ταβέρνες που είναι πάνω στον λόφο με θέα το Αιγαίο και στη συνέχεια να κατεβείτε στο Congas, ένα από τα πιο γνωστά beach bar του νησιού για να απολαύσετε το ποτό σας. Στη βόλτα σας θα συναντήσετε δεκάδες μαγαζάκια για να ψωνίσετε δώρα για τους αγαπημένους σας. Ο Μόλυβος είναι ένα χωριό που παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες του χρόνου, ένα χωριό που θα σας εντυπωσιάσει!
χωριό της μυτιλήνης
Ο Μόλυβος είναι πανέμορφος όλους τους μήνες τους χρόνου.
Πηγή: telegraph.co.uk

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...