Διαβατός Ημαθίας

Taxisnet: Τέλη κυκλοφορίας 2018


Διαβατός...
Η εκτύπωση από... TAXISNET χρειάζεται ο ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας, ενώ η πληρωμή θα πρέπει να γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σε περίπου ένα μήνα, δηλαδή από τις 20 Νοεμβρίου 2017 και έπειτα, θα «ανέβουν» στο Taxisnet τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. Οι προαναγγελθείσες αλλαγές φαίνεται πως μένουν στο συρτάρι του οικονομικού επιτελείου και τα τέλη θα παραμείνουν στην πλειονότητα τα ίδια. Ακόμη και το σενάριο που έλεγε ότι θα ευνοηθούν ιδιοκτήτες ΙΧ μεγάλου κυβισμού (άνω των 1.929 κ.εκ.) για οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 2005 φαίνεται να μην εφαρμόζεται με τα τέλη κυκλοφορίας 2018, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν τα όποια ισοδύναμα μέτρα.

Μία άλλη πρόταση που είχε πέσει τα προηγούμενα χρόνια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίας και παράλληλα να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 1-2 λεπτά ώστε να επιβαρύνονται με τέλη και οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες απορρίφθηκε γιατί όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ακρίβεια ότι το κράτος θα εισπράττει κάθε χρόνο τα 1,1 δισ. ευρώ. Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι ιδιοκτήτες θα είναι τα ίδια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά και οι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν θα αφορούν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως είναι για παράδειγμα οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..