Διαβατός Ημαθίας

Τι μας συμβαίνει όταν κοιμόμαστε;


Διαβατός...
Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν διάφορα πράγματα στον οργανισμό μας τα οποία...
πολλές φορές δεν γνωρίζουμε και κάποια από αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε.

Σε αυτή τη διάρκεια του ύπνου περνάμε σε ένα άλλο στάδιο, χαλαρώνουμε και όλες οι λειτουργίες επανέρχονται μόλις ξυπνήσουμε.



Δείτε τρία πράγματα που μας συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε...

1. Τα μάτια  κινούνται με υπερβολική ταχύτητα

Όλες οι φάσεις του ύπνου εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό, να διατηρήσουν το σώμα και τον εγκέφαλό σου υγιή και χαλαρό. Υπάρχουν πέντε στάδια ύπνου, το καθένα είναι βαθύτερο από το προηγούμενο και όταν περάσουμε και τις πέντε φάσεις, ο κύκλος ξεκινά ξανά. Ο τελευταίος (REM) είναι ο πιο ενεργός και ξεκινά περίπου 60 ή 90 λεπτά αφού σε πάρει ο ύπνος. Σε αυτό το στάδιο τα μάτια κινούνται με πλήρη ταχύτητα εμπρός και πίσω χωρίς να το γνωρίζουμε. 

2.  Ο λαιμός «κλείνει»

Όταν κοιμόμαστε, οι μύες που κρατούν το λαιμό ανοικτό χαλαρώνουν και το μέγεθος του λαιμού σου κατά κάποιο τρόπο μειώνεται. Αυτή είναι και μια από τις αιτίες του ροχαλητού. Βέβαια αν και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό (όπως η ρινική απόφραξη) η σύσφιξη του λαιμού έχει να κάνει αρκετά και με τους ενοχλητικούς θορύβους που κάνουν μερικοί άνθρωποι όταν κοιμούνται.

3. Ο εγκέφαλος απελευθερώνει συσσωρευμένες πληροφορίες και συνθέτει ιστορίες

Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται τα όνειρά παραμένει ένα επιστημονικό μυστήριο. Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλός μας κατασκευάζει όνειρα από τις μνήμες που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας και στο βαθύ μας υποσυνείδητο. Έτσι, οι πρόσφατες εμπειρίες συνδυάζονται με τις πληροφορίες που έχουμε αποθηκεύσει εδώ και χρόνια: αναμνήσεις, τραύματα, συναισθήματα, για να δημιουργήσουμε μυστήρια και μερικές φορές παράλογα όνειρα.


πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Λάδι Κρήτης: Σαρακίνα 4L Βραβευμένο Τσουνάτο Ελαιόλαδο