Ο Διαβατινός Σεφ προτείνει για σήμερα Σνίτσελ κοτόπουλο...!
Διαβατός...
Θα χρειαστούμε...
- 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
Για τη μαρινάδα
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- θυμάρι ξερό
Για το πανάρισμα
- 250 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη mayo-honey sauce
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. λάδι
- 140 γρ. μαγιονέζα
Εκτέλεση....
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε στο μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, την πάπρικα και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα.
- Αφού περάσουν 2 ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ. Ένα με το αλεύρι, ένα με τα αυγά (τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και χτυπήσει ελαφρώς) και ένα με το πάνκο ή την τριμμένη φρυγανιά.
- Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια, μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.
- Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ με τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.
- Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με το πάνκο ή με τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 170ο C και έπειτα τα βουτάμε τα φιλετάκια κατευθείαν στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ με την μαγιονέζα, βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το μέλι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας με πράσινη σαλάτα και τη sauce.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »