Ο Διαβατινός Σεφ προτείνει για σήμερα Σνίτσελ κοτόπουλο...!


Διαβατός...

Θα χρειαστούμε...



  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
Για τη μαρινάδα
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • θυμάρι ξερό
Για το πανάρισμα
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. πάνκο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη mayo-honey sauce
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 140 γρ. μαγιονέζα




Εκτέλεση....

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάζουμε στο μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, την πάπρικα και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα.
  • Αφού περάσουν 2 ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ. Ένα με το αλεύρι, ένα με τα αυγά (τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και χτυπήσει ελαφρώς) και ένα με το πάνκο ή την τριμμένη φρυγανιά.
  • Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια, μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.
  • Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ με τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με το πάνκο ή με τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 170ο C και έπειτα τα βουτάμε τα φιλετάκια κατευθείαν στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ με την μαγιονέζα, βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το μέλι, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας με πράσινη σαλάτα και τη sauce.
πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr