Διαβατός Ημαθίας

Χρησιμοποιήστε το μέλι σαν καλλυντικό..Πως; Δείτε !


Διαβατός...
Γλυκό, λαχταριστό και θρεπτικό, το μέλι είναι ένα δημιούργημα της φύσης, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε πάρα πολλά πράγματα.
Σε γλυκά, σε φαγητά, σε ροφήματα και πολλά άλλα. Όπως θα ξέρουμε βέβαια, το μέλι έχει συστατικά καλά τόσο για την υγεία, αλλά και για την ομορφιά μας. Σίγουρα θα έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν προϊόντα που έχουν ως βασικό τους το μέλι για τις καλλυντικές του ιδιότητες. Ήδη από την αρχαιότητα μάλιστα, χρησιμοποιούταν ως φάρμακο! Ας δούμε λοιπόν κάποιους τρόπους για το χρησιμοποιήσουμε μόνες μας στο σπίτι ως καλλυντικό.

Srcub σώματος

Αντί να αγοράσουμε άλλο ένα scrub σώματος του εμπορίου, μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνες μας. Υπάρχουν πολλές συνταγές βέβαια και με άλλα φυσικά συστατικά, αλλά και το μέλι είναι ένα θαυματουργό υλικό. Πάρε ένα ωραίο βαζάκι και βάλε μέσα 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κούπα ζάχαρη και 1/3 της κούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψέ τα, άπλωσε στο σώμα και κάνε μασάζ. Για καλύτερο αποτέλεσμα πριν ξεβγάλεις, άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά. Η επιδερμίδα μετά το ξέβγαλμα θα είναι λεία και λαμπερή!

Ενυδατική μάσκα προσώπου

Μέλι-γάλα δεν λένε; Αυτό ακριβώς! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο κουταλάκια του γλυκού γάλα και δύο κουταλιές της σούπας μέλι. Ανακάτεψέ τα και θα έχεις την τέλεια ενυδατική μάσκα προσώπου, μόνο με δύο σπιτικά συστατικά. Άπλωσέ τη και κάνε μασάζ στο πρόσωπο. Άφησέ τη για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε. Η επιδερμίδα σου θα είναι πιο ενυδατωμένη από ποτέ!

Θεραπεία για τα μαλλιά

Τη συγκεκριμένη θεραπεία μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αντί για μάσκα μετά το λούσιμο. Ζέστανε 1 λίτρο νερό και ρίξε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Λούσε τα μαλλιά σου κανονικά και μετά άπλωσέ τους το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξεβγάλεις, απλά στέγνωσε. Μετά από λίγες εφαρμογές, το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

Λοσιόν σώματος

Αν υποφέρεις με ξηρότητα σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, το μέλι είναι η καλύτερη λύση. Χρειάζεσαι μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα με λάδι και 1/4 του κουταλιού χυμό από λεμόνι. Εφάρμοσε στις περιοχές που αισθάνεσαι ξηρότητα και άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά. Ξέπλυνε και θα δεις αμέσως τη διαφορά!

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου

Όπως ξέρουμε το μέλι έχει ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, επομένως βοηθά και στην αντιγήρανση. Τα συστατικά που θα χρειαστείς για την αντιγηραντική μάσκα είναι 1 αυγό, 1 κουταλιά μέλι και 2 κουταλιές σκόνη γάλακτος. Ανακάτεψε τα υλικά, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο, άφησε τη μάσκα να δράσει και ξέπλυνε.

Συσφικτική κρέμα προσώπου


Ενυδάτωση, αντιγήρανση, σύσφιξη…θέλουμε κάτι άλλο; Μάλλον όχι. Για την συσφικτική κρέμα χρειάζεσαι ένα κουταλάκι ελαιόλαδο, ένα αυγό (μόνο το ασπράδι), μια κουταλιά σούπας μέλι και αλεύρι, μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Άπλωσε στο πρόσωπο, άφησε την για κάποια ώρα και ξέπλυνε.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..