Διαβατός Ημαθίας

Πόσο υγιεινές είναι οι μπάρες δημητριακών;

Photo source: www.bigstockphoto.com

Διαβατός...
Η βασική «παγίδα» σε μία σπιτική μπάρα δημητριακών είναι ότι μπορεί να φτάσει τις 500 θερμίδες... όσο δηλαδή ένα κανονικό γεύμα! Είστε πρόθυμοι να κάνετε αυτή την αντικατάσταση;



Ποια είναι τα συστατικά μίας «υγιεινής» μπάρας δημητριακών;

Όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά, μια μπάρα δημητριακών για να χαρακτηριστεί «υγιεινή» θα πρέπει να είναι χαμηλή σε σάκχαρα (όπως δηλαδή κρύβεται η ζάχαρη στις ετικέτες τροφίμων), πλούσια σε φυτικές ίνες (> 4 γρ / 100γρ μπάρας από το σιτάρι και τη βρώμη ολικής άλεσης), χαμηλή σε λίπος (< 3γρ κορεσμένα λιπαρά/ 20γρ μπάρας) και χαμηλή σε αλάτι.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες που περιέχονται στην μπάρα βοηθούν στη σταδιακή απελευθέρωση της ενέργειας και το μεγαλύτερο κορεσμό στον οργανισμό, γεγονός που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για το σύγχρονο, γρήγορο και απαιτητικό τρόπο ζωής.

Μια νέα πρόταση για να την καταναλώνετε

Η δική μας πρόταση για την κατανάλωση της μπάρας δημητριακών ως ελαφρύ βραδινό περιελάμβανε μια μπάρα 20-25γρ σε συνδυασμό με ένα γαλακτοκομικό προϊόν με χαμηλά λιπαρά (π.χ. γάλα ή γιαούρτι) και ένα μικρό σε μέγεθος φρούτο εποχής.
Πράγματι αυτός ο συνδυασμός προσφέρει στον οργανισμό ένα μικρό θερμιδικό φορτίο αλλά και υψηλή θρεπτική αξία εφόσον περιλαμβάνει σύνθετους υδατάνθρακες (ολικής άλεσης), χαμηλά σάκχαρα, λιπαρά και αλάτι και πολλές φυτικές ίνες.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή, στο video που ακολουθεί!


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...