Διαβατός Ημαθίας

Αυγοφέτες με μερέντα;


Διαβατός...

Υλικά...


4 φέτες χτεσινό ψωμί 2-1/2 εκατοστά πάχος
2 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο
2 κουταλιές πραλίνα
Λίγη μαργαρίνη με βούτυρο για το τηγάνισμα 4 κουταλιές corn flakes απλά (σπασμένα σε μικρά κομμάτια)
1 πρέζα αλάτι
Υγρά υλικά
3 αυγά
1 φλ. γάλα
Λίγες σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

*Χρόνος ψησίματος: 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Χτυπάμε σε μπολ τα υγρά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε τις 2 φέτες με μαργαρίνη με βούτυρο και μερέντα. Σκεπάζουμε με τις άλλες δυο φέτες και κλείνουμε σε σάντουιτς. Πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν.

Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκέυος και τις περιχύνουμε με το υγρό μείγμα. Αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Δεν πρεπει να ρουφήξουν πολύ, γιατί λόγω της γέμισης θα διαλυθούν.

Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα σπασμένα corn flakes, πανάρουμε τις αυγοφέτες και απο τις δυο πλευρές, ώστε να κάνουν κρούστα.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο για να λιώσει.

Ροδίζουμε κάθε σάντουιτς για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε, για να ροδίσει και από την άλλη.
Όπως το βγάζουμε ζεστό, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.
Σερβίρουμε με φράουλες ή μπανάνα.


Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού