Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινή σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο μερέντας..



Διαβατός...
Μια πραγματικά υπέροχη σοκολατόπιτα, σιροπιαστή, η οποία απογειώνεται με το έξτρα γλάσο από μερέντα...


Για το κέικ θα χρειαστείτε

1 κούπα ‏ζάχαρη
1 κούπα ‏γάλα
2 κούπες ‏φαριναπ αλεύρι
1/2 κούπα ‏κακάο
2 κ.γ. ‏μπέικιν
1 ‏βανίλια
1 ‏Βιτάμ λιωμένο
5 ‏αυγά
1 πρέζα ‏αλάτι
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

2 1/2 κούπες ‏νερό
2 1/2 κούπες ‏ζάχαρη
1 κ.σ. ‏γλυκόζη ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 ‏βανίλια
Για το γλάσο μερέντας

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ‏γάλα
400 γρ. ‏μερέντα (ή νουτέλα)

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ για το κέικ και τα χτυπάτε για 2 λεπτά,ή τα χτυπάτε με το σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ35 και ρίχνετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου.Το σιρόπι το βράζουμε 3-4 λεπτά.

Σιροπιάζετε ζεστό κέικ και ζεστό το σιρόπι και όταν κρυώσουν και τα δυο τότε ρίχνετε το γλάσο.
Για το γλάσο: Ζεσταίνετε καλά το γάλα. Ζεσταίνετε και τη μερέντα (ή νουτέλα) να γίνει ρευστή, και τα ανακατεύοετε πολύ καλά να ενωθούν.


Πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)