Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινά Καλαμπόκια στον φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα...


Διαβατός...

Θα χρειαστούμε...


  • 4 καλαμπόκια
  • 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση.....

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.
  • Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.
  • Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας. 
  • Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.
  • Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Όταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πηγή: Άκης

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!