Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό..Νόστιμο Τηγανιτό... Παγωτό!


Διαβατός...
Οι λάτρεις του παγωτού τρελαίνονται και μόνο στο άκουσμά του. Και με το δίκιο τους! Εξάλλου μια αγαπημένη συνήθεια που έχουμε από παιδιά είναι η κατανάλωση παγωτού. Τόσες γεύσεις, τόσοι τρόποι να το γευτείς, όπως και τόσοι λόγοι και αφορμές. Κάθε φορά μπορεί να υπάρξει ευκαιρία να απολαύσουμε μια μπάλα παγωτό. Τι γίνεται, όμως, όταν το παγωτό είναι τηγανιτό;
Όσοι το έχετε δοκιμάσει, σίγουρα αυτήν τη στιγμή το έχετε λιγουρευτεί και ανυπομονείτε να το φτιάξετε για να το γευτείτε και πάλι. Αν, από την άλλη, ακούτε πρώτη φορά για την κινέζικη αυτή συνταγή ετοιμαστείτε να μυηθείτε και να γνωρίσετε τα μυστικά που κρύβει ο κόσμος του παγωτού. Γιατί ναι, υπάρχει τρόπος το παγωτό που όλοι ξέρουμε και λατρεύουμε να γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
thehomeissue_(thganhtopagwto)02
Τηγανητό παγωτό βανίλια με τραγανή κρούστα.
Ανοίξτε ντουλάπια και ψυγείο και αναζητήστε τα παρακάτω υλικά:
  • Παγωτό φυσικά! Μια οικογενειακή συσκευασία με την αγαπημένη σας γεύση. Η κλασική συνταγή είναι με παγωτό βανίλια αλλά μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη γεύση που προτιμάτε περισσότερο.
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Σιρόπι σοκολάτα για γαρνιτούρα
  • Λάδι για το τηγάνισμα
Μπαίνουμε γεμάτοι διάθεση στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε!
Αρχικά βγάζουμε το παγωτό από τη συσκευασία και το κάνουμε πολλές μπάλες. Μόλις τις ετοιμάσουμε τις βάζουμε στην κατάψυξη πάλι για 1 ώρα. Όσο πιο παγωμένο είναι το παγωτό τόσο καλύτερα.
Στα υπόλοιπα υλικά μας τώρα. Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Παίρνουμε τις παγωμένες μπάλες παγωτού και τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το μείγμα αυγού και βανίλιας και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, δημιουργώντας έτσι μια υπέροχη κρούστα γύρω από κάθε μπάλα. Αποθηκεύουμε τις μπάλες με την κρούστα για 1 ώρα ακόμα στην κατάψυξη. Μόλις περάσουν τα απαραίτητα λεπτά, ετοιμαζόμαστε για το τηγάνισμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, κάθε μπάλα πρέπει να σκεπαστεί πλήρως από λάδι όταν τηγανίζεται. Γι’ αυτό αν διαθέτετε φριτέζα προτιμήστε να την χρησιμοποιήσετε. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το λάδι έχει κάψει, βουτήξτε την μπάλα παγωτού, για λίγα λεπτά μόνο, μέχρι η κρούστα να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Σερβίρετε αμέσως το παγωτό και για την μεγαλύτερη απόλαυσή σας γαρνίρετε το με σιρόπι σοκολάτας.
Περιχύστε σιρόπι σοκολάτας για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση!
Περιχύστε σιρόπι σοκολάτας για ακόμα
μεγαλύτερη απόλαυση!
Καλή όρεξη, αν και κάτι μας λέει πως φέτος θα είναι η χρονιά που δε θα μετράτε απλώς πόσα παγωτά έχετε φάει, αλλά πόσα τηγανιτά… παγωτά.
thehomeissue_(thganhtopagwto)04
Εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος σε ποτήρι.


πηγή: Σ.Σούλης

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;