Ο Διαβατός προτείνει: Τρίγωνα Πανοράματος από τον Άκη Πετρετζίκη


Διαβατός...
Τέτοιο γλυκό δεν έχετε ξαναφάει!

Συστατικά
Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 στικ βανίλιας ή 2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
  • 300 γρ. ζάχαρη (250 γρ. + 50 γρ. )
  • 65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4 κρόκους)
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    Για το σιρόπι
    • 500 γρ. ζάχαρη
    • 400 γρ. νερό
    Για το φύλλο
    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
    • 200 γρ. βούτυρο για άλειμμα
    Για το γαρνίρισμα
    • σαντιγί
    • φιστίκι τριμμένο
    Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα
    Για την κρέμα
    • Σ ε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, 250 γρ. ζάχαρη και το στικ βανίλιας και περιμένουμε να πάρει μια βράση
    • Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και 50 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
    • Αφαιρούμε από τη φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με τα αυγά, ενώ παράλληλα το ανακατεύουμε με το σύρμα
    • Καθαρίζουμε με χαρτί την κατσαρόλα από το γάλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει
    • Προσθέτουμε το αλεύρι και ετοιμάζουμε το ρου μας, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα
    • Σιγά σιγά (κουταλιά-κουταλιά) ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα με το γάλα-αυγά και ανακατεύουμε κάθε φορά ελαφρά με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφαιρούμε το στικ βανίλιας
    • Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα γρομπαλάκια και να γίνει λεία η κρέμα μας. Όταν δούμε μπουρμπουλήθρες είναι σχεδόν σίγουρο ότι η κρέμα μας είναι έτοιμη. Δοκιμάζουμε και αν δεν έχει τη γεύση από το αλεύρι, είναι σίγουρα έτοιμη!
    • Αφαιρούμε απο την φωτιά, βάζουμε την κρέμα μας σε ένα βαθύ ταψί- μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη (προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στην κρέμα ώστε να αποφύγουμε να κάνει κρούστα μέσα στο ψυγείο)
    • Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να κρυώσει για 2-3 ώρες
    Για το σιρόπι
    • Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά
    • Μόλις πάρουν μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, το σιρόπι μας είναι έτοιμο
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει
    Για τα τρίγωνα
    • Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας, με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες τη μία πάνω στην άλλη
    • Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια του πινέλου τη ραντίζουμε από πάνω με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε άλλη μια λωρίδα, που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο
    • Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε τρίγωνο πιτάκι
    • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στη μέση (υποτείνουσα) σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια
    • Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι απο λαδόκολλα. (Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα (10*10 εκ.) και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια)
    • Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει λαδόκολλα
    • Πασπαλίζουμε τα φύλλα με βοούτυρο
    • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τις λωρίδες από το φύλλο κρούστας.
    • Τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου 25-30 λεπτά
    • Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα
    • Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίσουν πάνω σε μία σχάρα και αφαιρούμε τα χαρτάκια από μέσα τους
    Για το γέμισμα
    • Βάζουμε την κρέμα μας σε ένα κορνέ
    • Συναρμολογούμε βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα (με το κορνέ) και διακοσμούμε αν θέλουμε με σαντιγί & φιστίκι

    Tip Το ρού είναι ένας τρόπος για να κάνουμε ''λιεζόν'' σε σάλτσα, ζωμό ή φον. Δηλαδή να σφίξει ο όγκος τους, δημιουργώντας ένα παχύρρευστο υγρό.


    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    -Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
    Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr