Διαβατινό Ρεβανί με κρέμα μαχαλεμπί μαστίχας..


Διαβατός...

Θα χρειαστούμε...


Για το σιρόπι
  • 1000 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. γλυκόζη
  • 1000 γρ. νερό
  • 3 γρ. ξυνό ή τον χυμό από μισή κούπα λεμονιού
Για το ραβανί
  • 260 γρ. αυγό
  • 335 γρ. ζάχαρη
  • 210 γρ. βούτυρο 82% ανάλατο
  • 135 γρ. γάλα
  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 γρ. βανιλίνη
  • 2 γρ. μπέικιν
  • 220 γρ. καρύδα τριμμένη
Για την κρέμα
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • •100 γρ. γάλα
  • 900 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μαστίχα

Εκτέλεση...

Για το σιρόπι
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουνε μία βράση.
  • Όταν πάρουνε μία βράση, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Για το ραβανί
  • Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  • Προσθέτουμε το αλέυρι, τη βανιλίνη, το μπέικιν και τέλος την καρύδα.
  • Σερβίρουμε σε αλευροβουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 30' ανάλογα τον φούρνο μας.
  • Σιροπιάζουμε και αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει σε θερμοκρασία χώρου.
Για την κρέμα
  • Χτυπάμε στο πολυμίξερ τη μαστίχα και τη ζάχαρη
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 100 γρ. γάλακτος.
  • Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα ζάχαρης-μαστίχας.
  • Όταν πάρουνε μία βράση, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Την απλώνουμε πάνω από το ραβανί.
  • Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.

πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr