Διαβατινό Ρεβανί με κρέμα μαχαλεμπί μαστίχας..
Διαβατός...
Θα χρειαστούμε...
Για το σιρόπι
- 1000 γρ. ζάχαρη
- 1000 γρ. γλυκόζη
- 1000 γρ. νερό
- 3 γρ. ξυνό ή τον χυμό από μισή κούπα λεμονιού
Για το ραβανί
- 260 γρ. αυγό
- 335 γρ. ζάχαρη
- 210 γρ. βούτυρο 82% ανάλατο
- 135 γρ. γάλα
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 γρ. βανιλίνη
- 2 γρ. μπέικιν
- 220 γρ. καρύδα τριμμένη
Για την κρέμα
- 90 γρ. κορν φλάουρ
- •100 γρ. γάλα
- 900 γρ. γάλα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 160 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. μαστίχα
Εκτέλεση...
Για το σιρόπι
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουνε μία βράση.
- Όταν πάρουνε μία βράση, αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Για το ραβανί
- Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Προσθέτουμε το αλέυρι, τη βανιλίνη, το μπέικιν και τέλος την καρύδα.
- Σερβίρουμε σε αλευροβουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε στους 180°C για 30' ανάλογα τον φούρνο μας.
- Σιροπιάζουμε και αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει σε θερμοκρασία χώρου.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε στο πολυμίξερ τη μαστίχα και τη ζάχαρη
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 100 γρ. γάλακτος.
- Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα ζάχαρης-μαστίχας.
- Όταν πάρουνε μία βράση, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Την απλώνουμε πάνω από το ραβανί.
- Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »