Ο Διαβατός προτείνει ένα κλασικό Κυριακάτικο γεύμα...Κεφτεδάκια με Πατάτες


Διαβατός....
Θα χρειαστούμε.....
Για τη σως
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 30 γρ. ούζο
Για τα κεφτεδάκια
  • 120 γρ. μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 30 γρ. ούζο
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση.....
Για τη σως
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ούζο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στη άκρη.
  • Το γιαούρτι πρέπει να είναι στραγγιστό για να απορροφήσει την υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
Για τα κεφτεδάκια
  • Σε ένα μπολ με νερό, βάζουμε το ψωμί για να μουλιάσει.
  • Στίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλο το νερό και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά, τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το κύμινο, το ούζο, πιπέρι, το αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σημαντικό να αλατίσουμε τον κιμά γιατί δεν μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι μετά το τηγάνισμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει. Θέλουμε το ηλιέλαιο να καλύπτει τα κεφτεδάκια όταν θα τηγανίζονται.
  • Πλάθουμε σε 20 μπαλάκια (25 γρ. το κάθε ένα) και τα περνάμε από το αλεύρι.
  • Φροντίζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε σε δύο δόσεις στο τηγάνι με το καυτό ηλιέλαιο.
  • Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες, τη σως και φύλλα δυόσμου.
Για το σερβίρισμα
  • τηγανητές πατάτες
  • φύλλα δυόσμου
πηγή: akispetretzikis.com.
Διαβάστε ακόμη:

Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr