Νόστιμο Διαβατινό πρωινό...Τηγανίτες με Κεράσια..!
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
- 150 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση...
- Κάνουμε 2 μείγματα.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι ανακατεύοντας καλά και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι.
- Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
- Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
- Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Παίρνουμε τα κεράσια και καθώς ψήνεται η τηγανίτα από την ωμή πλευρά της, πιέζουμε ελαφρά 3 κεράσια.
- Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μια κίνηση ώστε να αρχίσει να ψήνεται και η άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες τηγανίτες.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες.
- Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι και γιατί όχι και με λίγο μανούρι.
πηγή: akispetretzikis.com.
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »