Διαβατός Ημαθίας

Νόστιμο Διαβατινό πρωινό...Τηγανίτες με Κεράσια..!


Διαβατός....

Θα χρειαστούμε...
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα
  • 150 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση...

  • Κάνουμε 2 μείγματα. 
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. 
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι ανακατεύοντας καλά και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι. 
  • Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
  • Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.
  • Παίρνουμε τα κεράσια και καθώς ψήνεται η τηγανίτα από την ωμή πλευρά της, πιέζουμε ελαφρά 3 κεράσια.
  • Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μια κίνηση ώστε να αρχίσει να ψήνεται και η άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις άλλες τηγανίτες.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες. 
  • Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι και γιατί όχι και με λίγο μανούρι.

πηγή: akispetretzikis.com.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.