Διαβατός Ημαθίας

Ένα Πανέμορφο Πέτρινο Σπίτι που θα σας Βάλει Ιδέες!


Διαβατός...
Η πέτρα χρησιμοποιούνταν πάρα πολύ στα παλαιότερα σπίτια αλλά ακόμα και σήμερα επιλέγεται σαν υλικό για το χτίσιμο σπιτιών αλλά και εξοχικών. Είναι ένα πολύ γερό υλικό που προσφέρει επίσης και πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Αυτός ήταν και ο λόγος που μας ενθουσίασε το συγκεκριμένο πέτρινο σπίτι στην Ελβετία.
Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να διατηρήσουν ανέπαφη την πέτρα που έχει χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο όλου του σπιτιού εσωτερικά και εξωτερικά
Οι ιδιοκτήτες προσπάθησαν να διατηρήσουν ανέπαφη την πέτρα που έχει χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο όλου του σπιτιού εσωτερικά και εξωτερικά
Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού εκμεταλλεύτηκαν ένα ιστορικό κτίριο και το αναδιαμόρφωσαν διατηρώντας πολλά από τα αρχικά του στοιχεία. Το σπίτι βρίσκεται σε ένα όμορφο χωριό της Ελβετίας και συνδυάζει παλιά και μοντέρνα αρχιτεκτονική.
Το υπέροχο πέτρινο σπίτι χτίστηκε πριν πολλά χρόνια στην Ελβετία αλλά καταφέρνει ακόμα και σήμερα να δείχνει επιβλητικό και υπέροχο
Το υπέροχο πέτρινο σπίτι χτίστηκε πριν πολλά χρόνια στην Ελβετία αλλά καταφέρνει ακόμα και σήμερα να δείχνει επιβλητικό και υπέροχο.
Οι Ελβετοί ιδιοκτήτες του κτιρίου αποφάσισαν να διατηρήσουν την πέτρα η οποία χρησιμοποιήθηκε για το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό του σπιτιού. Παρόλα αυτά έκαναν κάποιες αλλαγές για να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Άλλαξαν το πάτωμα του σπιτιού και από ξύλινο το έκαναν τσιμεντένιο, ενώ ανακαίνισαν τα παράθυρα για να είναι πιο μεγάλα και να μπαίνει πιο πολύ φως μέσα στο σπίτι.
Στην κουζίνα του σπιτιού επικρατεί η πέτρα, αλλά οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν μεγάλα παράθυρα για να μπαίνει άπλετο το φως
Στην κουζίνα του σπιτιού επικρατεί η πέτρα, αλλά οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν μεγάλα παράθυρα για να μπαίνει άπλετο το φως του ήλιου.
Το κυρίως κτίριο περιλαμβάνει ένα κελάρι και δύο επιπλέον ορόφους, όπου στον έναν όροφο είναι το καθιστικό και η κουζίνα και στον δεύτερο όροφο τα υπνοδωμάτια. Το ξύλο, το τσιμέντο και η πέτρα κυριαρχούν σε όλους τους χώρους και η διακόσμηση είναι μίνιμαλ. Άλλωστε στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα ταίριαζε καμιά διακοσμητική υπερβολή.
Ξύλο, τσιμέντο και πέτρα κυριαρχούν στο όμορφο αυτό σπίτι
Ξύλο, τσιμέντο και πέτρα κυριαρχούν στο όμορφο αυτό σπίτι.
Στη συνέχεια του κυρίως κτιρίου υπάρχει ένα παράρτημα που είναι φτιαγμένο από την ίδια πέτρα και περιλαμβάνει ένα αποστακτήριο, ένα δωμάτιο και μια σοφίτα. Ανάμεσα στα δύο κτίρια υπάρχει ένα χαγιάτι με τζάκι για χαλαρές στιγμές χειμώνα και καλοκαίρι.
Στο μπάνιο επικρατεί το ξύλο και η πέτρα σε άψογη αναλογία μεταξύ τους
Στο μπάνιο επικρατεί το ξύλο και η πέτρα, σε άψογη αναλογία μεταξύ τους.
Οι ιδιοκτήτες πρόσθεσαν ξύλινη οροφή στο 116 τ.μ κτίσμα ενώ το κελάρι έγινε χώρος υποδοχής. Η πέτρα δημιουργεί μια θετική αύρα στο χώρο και καταφέρνει να ηρεμεί τους επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμη:
8 Σπίτια Που Μοιάζουν Βγαλμένα από Ταινίες της Disney!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !