Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινές Πατάτες φούρνου με μπίρα και κεφαλοτύρι...


Διαβατός...

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι πατάτες φούρνου..!  Αν τους προσθέσετε μπίρα και τυριά μάλιστα, τότε γίνονται ακόμα πιο απολαυστικές...



Θα χρειαστούμε...

  • 2 κιλά μέτριες πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού μουστάρδα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κρασοπότηρο μπίρα
  • 150γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία....

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Εναλλακτικά, με το μαχαίρι του σεφ τις κόβετε στη μέση και μετά πάλι στη μέση, έτσι ώστε να τις κάνετε τέσσερα μεγάλα κυδωνάτα κομμάτια.

Τις ρίχνετε σε λεκανίτσα, τις αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με θυμάρι και με το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε το λιωμένο σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, την μπίρα και ανακατεύετε.

Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψάκι, τοποθετείτε ενδιάμεσα κυβάκια από κεφαλοτύρι και ψήνετε τις πατάτες σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο στον φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Ενδιάμεσα τις ανακατεύετε και τις περιχύνετε με τα ζουμιά του ταψιού.

Ξεσκεπάζετε τις πατάτες και τις ψήνετε για 10 λεπτά ακόμα, να πάρουν λίγο χρώμα.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή
πηγή: olivemagazine


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)