Διαβατός Ημαθίας

Και το όνομα αυτού... Ataribox


Διαβατός...
Η Atari είναι φυσικά μια εταιρεία που δεν έχει σήμερα ούτε στο ελάχιστο τον ρόλο και την σημασία που την διέκριναν κατά την πρώτη δεκαετία της "διαδρομής" των video games ως μορφής διασκέδασης για το ευρύ κοινό - δεν χωρά, ωστόσο, αμφιβολία και στο γεγονός ότι και μόνο το όνομά της παραμένει αρκετού... "ειδικού βάρους" ώστε κάθε της ανακοίνωση να έχει ενδιαφέρον.
Μία τέτοια είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης Ε3, σχετικά με ένα νέο σύστημα οικιακής διασκέδασης που σκόπευε να προωθήσει στην παγκόσμια αγορά, χωρίς ωστόσο να δώσει στην δημοσιότητα ουσιαστικά στοιχεία. Σήμερα έδωσε τα πρώτα και... παραμένουν ενδιαφέροντα, μεν, μα όχι αρκετά για να σχηματίσει κανείς άποψη αναφορικά με το αν έχει νόημα ή όχι αυτό που θέλει να κάνει η Atari εν έτει 2017.

Το σύστημα αυτό λέγεται Ataribox και σε πάρα πολύ σύντομο video η Atari έδωσε μία ιδέα του παρουσιαστικού του. Ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το θρυλικό Atari 2600, το σύστημα που πιθανώς "έφερε τα video games στο σπίτι" περισσότερο από κάθε άλλο στην Ιστορία - η μία από τις δύο εκδοχές του, μάλιστα, θα χαρακτηρίζεται από τις εμβληματικές ξύλινες επιφάνειες και οριζόντιες παράλληλες γραμμές που έχουν καταστήσει το 2600 αναγνωρίσιμο στα μάτια εκατοντάδρων εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο εσωτερικό του "κρύβει", ωστόσο, σύγχρονο hardware, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει και από την πίσω πλευρά του εναλλακτικού, περισσότερο μοντέρνου σχεδιασμού: εκεί φιλοξενούνται πολλαπλές θύρες USB, θύρα καρτών μνήμης SD και οπτικοακουστική θύρα HDMI.

Η Atari επέλεξε να μην αποκαλύψει τί είδους games μπορούμε να περιμένουμε από το Ataribox: προφανώς τίτλους που έχουν συνδέσει μεν άρρηκτα το όνομά τους με την πορεία του 2600 και την ιστορία της αλληλεπιδραστικής ψυχαγωγίας γενικώς - όπως τα Pong, Space Invaders, Asteroids, Defender, Spy Hunter, Q*bert, Dig Dug, Pole Position, Breakout κλπ. - αλλά, σύμφωνα με την εταιρεία, και "σύγχρονο περιεχόμενο στην κατηγορία των video games", με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Η συλλογιστική του Nintendo NES Classic αναμένουμε να στηρίξει πολύ περισσότερο εμπορικά το Ataribox σε σχέση με την αντίστοιχη ενός αληθινά καινούργιου συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης, αλλά... λέμε τώρα.

Η ομάδα ανάπτυξης του Ataribox διευκρινίζει, πάντως, ότι ο δρόμος μέχρι την κυκλοφορία του θα είναι μακρύς, εξ ου και η απουσία οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την ημερομηνία διάθεσής του και το κόστος του. Όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται για ένα προϊόν που θα διεκδικήσει τα χρήματα των καταναλωτών τα φετινά Χριστούγεννα, οπότε το Nintendo Classic Mini SNES μάλλον θα έχει την... αγορά εκμετάλλευσης νοσταλγίας των 80's και '90s όλη δική του για το 2017. Από την άλλη πλευρά, θα θέλαμε να δούμε μία έκπληξη; Εννοείται πως ναι!

του Κώστα Φάρκωνα

πηγή: athinorama

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;