Διαβατός Ημαθίας

Σήμερα ο Σεφ τρελάθηκε...Διαβατινή Κοτόπιτα με μανιτάρια..!


Επιμέλεια Διαβατινός...
Είναι παιχνιδάκι αν επιλέξετε έτοιμη ζύμη. Απλώς μην προτιμήσετε τη ζύμη σφολιάτα, η πίτα γίνεται κούφια και το φύλλο θυμίζει μπακλαβά. Δοκιμάστε τη και θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά
25g βούτυρο
225g μανιτάρια κομμένα στη μέση
250 γραμμάρια μασκαρπόνε
150 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
1/2 κουταλάκι μουστάρδα
500 γραμμάρια μαγειρεμένου κοτόπουλου κομμένα σε μικρα κομμάτια
3 κουταλιές σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
300 γραμμάρια έτοιμης ζύμης
Αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαγειρεύοντας 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη μουστάρδα κάνοντας μια σάλτσα. Σειρά έχει το κοτόπουλο, το σχοινόπρασο και τα μανιτάρια. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τέλος, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.
Δείτε μια σούπερ συνταγή: Τυρένια λαζάνια με σπανάκι...Ποτέ δεν είχα φανταστεί πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις λαζάνια...


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού