Διαίτης Πιτόγυρο;...Κι όμως γίνεται..!
Επιμέλεια Διαβατινός...
Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, που έχει αποκτήσει πλέον διεθνή φήμη, αφού οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν παραλείπουν να το δοκιμάσουν.
Ο λόγος για το παραδοσιακό πιτόγυρο, το οποίο απολαμβάνουμε συχνά και σε πολλές διαφορετικές μορφές.
Ουσιαστικά, είναι ένα είδος γρήγορου-πρόχειρου φαγητού, το οποίο όταν καταναλώνεται σε μεγάλη συχνότητα και ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη «περιττών» θερμίδων και αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ όσοι βρίσκονται σε δίαιτα ή προσέχουν τη διατροφή τους, το θεωρούν συνήθως «παχυντικό» και «απαγορευμένο».
Ωστόσο, όπως ισχύει για όλα τα τρόφιμα, το σάντουιτς με γύρο, σουβλάκι ή άλλο κρεατικό μπορεί να καταναλώνεται περιστασιακά, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Μάλιστα, η ποικιλία επιλογών που μας προσφέρει, παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξουμε μια πιο …ελαφριά εκδοχή του, περιορίζοντας έτσι τη συνολική πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων.
Συνεπώς, όταν παραγγέλνετε σάντουιτς με πίτα, προτιμήστε κοτόπουλο ή κλασσικό χοιρινό σουβλάκι αντί για γύρο ή κεμπάπ και ζητήστε η πίτα σας να είναι αλάδωτη. Επιπλέον, επιλέξτε τζατζίκι ή κάποια σως γιαουρτιού αντί για σάλτσες με βάση τη μαγιονέζα και φροντίστε να το συνοδεύσετε με σαλάτα, ώστε να χορτάσετε πιο εύκολα...
πηγή του άρθρου είναι το thessbomb
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »