Διαβατός Ημαθίας

Πεντανόστιμη Διαβατινή Ζύμη για Πίτσα Μόνο με 2 Υλικά..!


Επιμέλεια Διαβατινός...
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, γίνεται και το αποτέλεσμα, μάλιστα, θα σας εκπλήξει ακόμη περισσότερο. Για να φτιάξετε τη νόστιμη ζύμη της πίτσας, λοιπόν, προμηθευτείτε τα 2 αυτά υλικά.
thehomeissue_(pizzadough)01
Φτιάξτε πεντανόστιμη ζύμη με 2 υλικά μόνο!
Θα χρειαστείτε:
1 φλ. γιαούρτι
thehomeissue_(pizzadough)02
Τα μόνα που χρειάζεστε είναι γιαούρτι και αλεύρι!
1,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Παρασκευή: Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Στη συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια ενιαία μάζα. Ζυμώστε τη ζύμη σας από γιαούρτι και αλεύρι για 8 με 10 λεπτά επάνω σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Αν η ζύμη σας είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο γιαούρτι ακόμα, ενώ αν κολλάει σημαίνει πως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Προσοχή μην ρίξετε παραπάνω αλεύρι από όσο πρέπει και η ζύμη σας γίνει πολύ σκληρή. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανοίξτε την στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε. Σε ένα ταψί πασπαλίστε λίγο καλαμποκάλευρο ή περάστε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει την ώρα του ψησίματος η ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί.
thehomeissue_(pizzadough)03
Ανοίξτε το φύλλο της ζύμης στο σχήμα του ταψιού σας.
Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε με τα υλικά που θέλετε να έχει η πίτσα σας. Ξεκινήστε απλώνοντας πάνω στη ζύμη μια σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια προσθέστε τα είδη τυριού, αλλαντικών και λαχανικών που θέλετε. Μάθετε εδώ τον πιο εύκολο τρόπο να ξεφορτωθείτε τον λεκέ από σάλτσα ντομάτας.
thehomeissue_(pizzadough)04
Βάλτε τα υλικά της αρεσκείας σας ξεκινώντας από την σάλτσα ντομάτας.
Ψήσιμο: Βάλτε το ταψί με την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε την να ψηθεί για 10 με 15 λεπτά. Για να σιγουρευτείτε για το πότε είναι έτοιμη προσπαθήστε με ένα πιρούνι να σηκώσετε τη γωνία της πίτσας για να τσεκάρετε, αν έχει ψηθεί καλά η ζύμη και αν είναι τραγανή. Επίσης, αν έχει ροδίσει η κρούστα της, αυτό είναι ένα σημάδι ότι είναι ετοιμη να την βγάλετε από το φούρνο.
Tip: Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χρησιμοποιήστε 1,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με 1,5 κ.γ. μαγειρική σόδα και 3/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Χρόνος προετοιμασίας: Ο χρόνος προετοιμασίας υπολογίζεται γύρω στα 15 λεπτά, ενώ ο συνολικός χρόνος μέχρι να μπορείτε να απολαύσετε την νόστιμη δημιουργία σας είναι 30 λεπτά.

πηγή του άρθρου είναι το spirossoulis

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...