Ο Σεφ ετοιμάζει Japanese Cheesecake (βίντεο)


Διαβατινός Σεφ...



Συστατικά:


  • 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη (40 γρ. + 100 γρ.)
  • 6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (1 κ.γ + 1 κ.γ.)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. μέλι
  • φρούτα για την διακόσμηση (βατόμουρα, μύρτιλλα, σμέουρα)
  • φύλλα δυόσμου για την διακόσμηση

Εκτέλεση:


  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τα 40 γρ. Από τη ζάχαρή μας, τους 6 κρόκους από τα αυγά, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από τα λεμόνια.
  • Ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, για περίπου 1-2 λεπτά.
  • Περνάμε από κόσκινο τα αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 6 ασπράδια από τα αυγά μας, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  • Στην συνέχεια, ενώ παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρη σε 5 δόσεις. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα.
  • Στο 1ο μπολ προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας (2ο μπολ) και ανακατεύουμε δυνατά με μία μαρίζ.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ πολύ σιγά μέχρι να αναμειχθούν τα μείγματά μας.
  • Τέλος, απλώνουμε σε ένα ταψί μία πετσέτα μαγειρικής και τοποθετούμε μέσα στο κέντρο του ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί ( διαμέτρου 23 εκ.) που στον πάτο του έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
  • Προσθέτουμε μέσα στο στρογγυλό ταψάκι όλο το μείγμα και το κουνάμε λίγο ώστε να απλωθεί παντού.
  • Γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό καλύπτοντας τα 2/3 του μεγάλου ταψιού.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Στην συνέχεια ξεφορμάρουμε το γλυκό μας και ρίχνουμε από πάνω το μέλι. Φροντίζουμε να το απλώσουμε καλά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας.
  • Διακοσμούμε με φρούτα και ένα φύλλο δυόσμου.
πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr