Διαβατινό Coronation Σάντουιτς..
Διαβατινός Σεφ 👉 ...
Συστατικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος
- ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- ½ κ.γ. κουρκουμάς
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 2 κ.γ. μελάσα
- 3 κ.σ. γάλα
- 500 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα
- 8 φέτες του τοστ ολικής
- 150 γρ. σπόροι ροδιού
- 1 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος + φύλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κ.σ ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λάιμ, το κρεμμύδι, την μελάσα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα με το γιαούρτι.
- Απλώνουμε τις 4 φέτες του ψωμιού μας στον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε το μείγμα μας.
- Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού.
- Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σπόρους ροδιού.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »