Διαβατινό Coronation Σάντουιτς..


Διαβατινός Σεφ 👉 ...



Συστατικά:


  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.γ. μελάσα
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 500 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο 
Για το σερβίρισμα
  • 8 φέτες του τοστ ολικής
  • 150 γρ. σπόροι ροδιού
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος + φύλλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κ.σ ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λάιμ, το κρεμμύδι, την μελάσα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα με το γιαούρτι.
  • Απλώνουμε τις 4 φέτες του ψωμιού μας στον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε το μείγμα μας.
  • Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σπόρους ροδιού.

πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr