Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Coronation Σάντουιτς..


Διαβατινός Σεφ 👉 ...



Συστατικά:


  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος τριμμένος
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.γ. μελάσα
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 500 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο 
Για το σερβίρισμα
  • 8 φέτες του τοστ ολικής
  • 150 γρ. σπόροι ροδιού
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος + φύλλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κ.σ ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γιαούρτι, το ξύσμα από το λάιμ, το κρεμμύδι, την μελάσα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα με το γιαούρτι.
  • Απλώνουμε τις 4 φέτες του ψωμιού μας στον πάγκο εργασίας μας και απλώνουμε το μείγμα μας.
  • Καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες ψωμιού.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σπόρους ροδιού.

πηγή: Άκης

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου