Διαβατινός Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι...
Διαβατινός Σεφ...
Ο οικογενειακός, παραδοσιακός, καβουρδισμένος, με μυρωδιά μαμάς για κάποιους και γιαγιάς για κάποιους άλλους. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι...
Υλικά που θα χρειαστούμε:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι λάδι
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
Διαδικασία Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, απλά τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει και έντονα...
Αφού βάλουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, τα βράζουμε για 5’ περίπου κι όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει... Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης με τρύπα στη μέση 22 εκ. ή σε μία αντικολλητική φόρμα και απλώνουμε το χαλβά μας με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και μπορούμε να συνοδεύσουμε με παγωτό. Αν θέλουμε σερβίρουμε το χαλβά μας και ζεστό.
Καλή όρεξη!
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »