Διαβατός Ημαθίας

Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Αφράτα Ρολάκια Πίτσας


Ο Γιατρός της πείνας...
Γρήγορη και εύκολη πίτσα!
Συστατικά
Για τη ζύμη
⦁    450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
⦁    70 γρ. αλεύρι ολικής
⦁    300 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
⦁    60 γρ. βούτυρο λιωμένο
⦁    1 φακ. ξερή μαγιά
⦁    20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
⦁    10 γρ. αλάτι
⦁    λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης
⦁    50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σάλτσα
⦁    90 γρ. κέτσαπ
⦁    20 γρ. μουστάρδα απαλή
⦁    20 γρ. πάστα ελιάς
⦁    50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
⦁    πιπέρι
⦁    ρίγανη ξερή
Για τη γέμιση
⦁    200 γρ. φέτες καπνιστής γαλοπούλας
⦁    1 πράσινη πιπεριά
⦁    400 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
⦁    ελαιόλαδο
⦁    σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος μας, Mary Patoula για αυτή την υπέροχη συνταγή.
Για τη ζύμη
⦁    Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει για ένα τέταρτο.
⦁    Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής και χτυπάμε στο μίξερ για 4-5 λεπτά.
⦁    Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι και το βούτυρο (μαλακό ή λιωμένο) και χτυπάμε.
⦁    Μετά από 2-3 λεπτά, βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
Για τη σάλτσα
⦁    Σε ένα μπολ, ρίχνουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, την πάστα ελιάς, τη ρίγανη, την παρμεζάνα και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη γέμιση
⦁    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 50 βαθμούς.
⦁    Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας σε κύβους 2 x 2 εκ. και την πιπεριά επίσης σε αντίστοιχα κυβάκια.
⦁    Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Το ζυμάρι θα γίνει λεπτό και θα πρέπει να πάρει ορθογώνιο σχήμα περίπου 40-50 εκ.
⦁    Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και την απλώνουμε στο ζυμάρι μας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
⦁    Ρίχνουμε τη γαλοπούλα, την πιπεριά, λίγο πιπέρι και το τυρί γκούντα κρατώντας λίγο για το τέλος.
⦁    Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κλείνουμε την άκρη με λίγο νερό.
⦁    Κόβουμε το ρολό μας σε 12 ισομεγέθη ρολάκια.
⦁    Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί 25 x 35 εκ, στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ρολάκια μας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω, λίγο σιμιγδάλι και λίγο ελαιόλαδο.
⦁    Στο φούρνο μας, στους 50 βαθμούς αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια μας για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μας, ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα πάνω κάτω.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Αγρίνιο: Ποινή κάθειρξης 27 ετών στον 50χρονο ιερέα που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια...

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Επίδομα Παιδιού Α21: Ανοικτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι