Διαβατινή Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο...


Διαβατινός Σεφ...



Συστατικά:


Για το φύλλο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ΤΟΠ λευκό ξίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 130-150 γρ. νερό
Για τη γέμιση
  • 700 γρ. διάφορα χόρτα σοταρισμένα
  • 400 γρ διάφορα τυριά
  • αρωματικά διάφορα (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)
  • πιπέρι
  • 1 αβγό
  • 1/2 μάτσο άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • λίγο βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και τα ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να είναι εύπλαστη και μαλακή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας τα σοταρισμένα χόρτα κομμένα σε ένα μπολ μαζί με τα τυριά, τα αρωματικά, το πιπέρι, το βούτυρο, ένα αβγό χτυπημένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Αφού ξεκουραστεί η ζύμη τη χωρίζουμε σε 4-5 ίσα κομμάτια.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 20 εκ.
  • Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με βούτυρο και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης στο κάτω μέρος του.
  • Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 33 εκ. αφού το έχουμε λαδώσει.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα ζυμάρια και σχηματίζουμε μέσα στο ταψί ένα σαλιγκάρι (σπείρα).
  • Με το πινέλο αλείφουμε το γάλα πάνω από την πίτα μας.
  • Την ψήνουμε για 1 ώρα.
πηγή: Άκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-Τα μηνύματα σας να είναι κόσμια...
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στο diavatos.blogspot.gr