Διαβατός Ημαθίας

Σωματικό Βάρος και Υγεία...


Διαβατινός 👉...


Το άγχος του ιδανικού βάρους απασχολεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, τα άτομα αξιολογούν το βάρος τους με αισθητικά κριτήρια, επιθυμώντας να αποκτήσουν μια ικανοποιητική εικόνα σώματος. Ωστόσο, το βάρος, εκτός από σωματικό χαρακτηριστικό αποτελεί κι ένα βασικό δείκτη υγείας, που συνδέεται στενά με την πιθανότητα εμφάνισης
πολλών χρόνιων νοσημάτων. Έτσι, λοιπόν, είναι σημαντικό για τους ενήλικες να διατηρούν ένα υγιές σωματικό βάρος, το οποίο ορίζεται με αντικειμενικά κριτήρια και μπορεί να διαφέρει από αυτό που θεωρεί ο καθένας ως ιδανικό.

Για την αξιολόγηση του σωματικού βάρους, χρησιμοποιείται ο Δείκτης Μάζας Σώματος, ο οποίος υπολογίζεται ως εξής: ΔΜΣ = βάρος (κιλά)/ ύψος2 (μέτρα).

Σύμφωνα με αυτόν, ως υγιές σωματικό βάρος ορίζεται εκείνο που αντιστοιχεί σε τιμές 18,5 και 24,9. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ενός ατόμου με ύψος 1,70, το υγιές σωματικό βάρος κυμαίνεται από 54 έως 72 κιλά.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν υπάρχει μια μεμονωμένη τιμή σωματικού βάρους στην οποία θα πρέπει να στοχεύει ο καθένας ανάλογα με το ύψος του.

Αντίθετα, στόχος θα πρέπει να είναι η διατήρηση ενός βάρους το οποίο να εμπίπτει εντός του εύρους που ορίζεται από το ΔΜΣ ως φυσιολογικό, ώστε να μην επιβαρύνει την υγεία.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)