Διαβατός Ημαθίας

Εύκολη τεχνοτροπία για να Μεταμορφώσετε έναν «Βαρετό» Τοίχο !


Διαβατινός...


Έχετε βαρεθεί τους τοίχους σας και θέλετε μια αλλαγή που θα σας ανανεώσει; Νιώθετε δημιουργικοί και θέλετε να τους διακοσμήσετε πρωτότυπα; Βρίσκετε βαρετά τα απλά χρώματα; Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω, εμείς θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ πρωτότυπο DIY που θα δώσει στον τοίχο σας όψη υφαντού.
Η τεχνοτροπία είναι απλή και χρειάζεστε μερικά βασικά υλικά. Προμηθευτείτε ένα τετράγωνο ξύλο, πάρτε σπάγκο και το χρώμα που σας αρέσει και… φύγαμε!
Πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε τη στάμπα. Το ξύλο είναι αυτό που θα καθορίσει το μέγεθός της, οπότε προμηθευτείτε ένα κομμάτι ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να αποτυπώνεται η στάμπα στον τοίχο σας. Τυλίξτε το μερικές φορές με σπάγκο.

Ξεκινήστε βουτώντας τη μια του πλευρά στο χρώμα.
Ξεκινήστε βουτώντας τη μια του πλευρά στο χρώμα. Πάνω σε ένα χαρτόνι ταμπονάρετε για να φύγει το περίσσιο χρώμα. Έπειτα χρησιμοποιήστε το ως σφραγίδα στον τοίχο. Την μια θα το πηγαίνετε οριζόντια, την άλλη κάθετα. Έτσι θα δημιουργήσετε το εφέ ενός υφαντού. Στην από κάτω σειρά ξεκινήστε αντίστροφα. Αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, ξεκινήστε κάνοντας πρώτα δοκιμές σε ένα λευκό χαρτόνι, μέχρι να νιώσετε την αυτοπεποίθηση να περάσετε και στον τοίχο.
Μην τυλίξετε τον σπάγκο εντελώς ευθυγραμμισμένα. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα δημιουργήστε άτακτα κενά μεταξύ των γραμμών. Σημαντικό είναι επίσης να μην αραιώσετε το χρώμα με νερό – το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο λεπτομερές χωρίς αραίωση.

Ξεκινήστε κάνοντας πρώτα δοκιμές σε ένα λευκό χαρτόνι, μέχρι να νιώσετε την αυτοπεποίθηση να περάσετε και στον τοίχο.
Αν θέλετε να αναδείξετε ακόμη περισσότερο το σχέδιο, χρησιμοποιήστε γήινα χρώματα Τα γήινα χρώματα δεν έχουν την ένταση των υπόλοιπων χρωμάτων και δεν θα τραβάνε το βλέμμα. Έτσι, θα φέρουν το σχέδιο στο επίκεντρο.
Δεν χρειάζεται να καλύψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο με την τεχνοτροπία αυτή. Επιλέξτε έναν μικρό τοίχο, στο χωλ ή στην είσοδο του σπιτιού, για να λειτουργήσει όμορφα και να μην δημιουργήσετε «βαρύ» περιβάλλον.
Αφού τελειώσετε με τον τοίχο σας, θα ήταν καλό να αποφύγετε την τοποθέτηση επίπλων και κάδρων. Το διακοσμητικό αυτό στοιχείο είναι ούτως ή άλλως έντονο. Είναι αυτό που θέλετε να τραβήξει τα βλέμματα, οπότε μην μειώσετε τη δύναμή του μπερδεύοντάς το με άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

πηγή: Σπύρος
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Το 65% των ιδιοκτητών ακινήτων θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανακαινίσουν τις κατοικίες τους