Νόστιμο Γλυκό Βρώμης (Χωρίς Ζάχαρη) μέσα σε 20 λεπτά...
Και υγιεινό...και νόστιμο!
Συστατικά
⦁ 75 γρ. κινόα
⦁ 25 γρ. βρώμη
⦁ 4 λοβοί κάρδαμο
⦁ 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
⦁ 250 ml νερό
⦁ 250 ml
⦁ 25 γρ. βρώμη
⦁ 4 λοβοί κάρδαμο
⦁ 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
⦁ 250 ml νερό
⦁ 250 ml
⦁ γάλα αμυγδάλου
⦁ 2 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
⦁ 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
⦁ 2 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
⦁ 100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
⦁ Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, το κάρδαμο, την κανέλα, το νερό και 100 ml από το ⦁ γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός.
⦁ Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να βγάλει φουσκάλες.
⦁ Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το κάρδαμο.
⦁ Προσθέτουμε στο μείγμα μας 50 γρ. από το σιρόπι σφενδάμου και ομογενοποιούμε με μία πλαστική σπάτουλα.
⦁ Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
⦁ Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου.
⦁ Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να βγάλει φουσκάλες.
⦁ Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το κάρδαμο.
⦁ Προσθέτουμε στο μείγμα μας 50 γρ. από το σιρόπι σφενδάμου και ομογενοποιούμε με μία πλαστική σπάτουλα.
⦁ Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
⦁ Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου.
Tip Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι
Πηγή: akispetretzikis.com
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »