Διαβατός Ημαθίας

Νόστιμο Γλυκό Βρώμης (Χωρίς Ζάχαρη) μέσα σε 20 λεπτά...


Διαβατινός Σεφ 👉...
Και υγιεινό...και νόστιμο!
Συστατικά
⦁    75 γρ. κινόα
⦁    25 γρ. βρώμη
⦁    4 λοβοί κάρδαμο
⦁    1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
⦁    250 ml νερό
⦁    250 ml
⦁    γάλα αμυγδάλου
⦁    2 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε φέτες
⦁    100 γρ. σιρόπι σφενδάμου
    Μέθοδος Εκτέλεσης
    ⦁    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα, τη βρώμη, το κάρδαμο, την κανέλα, το νερό και 100 ml από το ⦁    γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα σύρμα χειρός.
    ⦁    Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα αμυγδάλου και σιγοβράζουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι το μείγμα μας να βγάλει φουσκάλες.
    ⦁    Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε το κάρδαμο.
    ⦁    Προσθέτουμε στο μείγμα μας 50 γρ. από το σιρόπι σφενδάμου και ομογενοποιούμε με μία πλαστική σπάτουλα.
    ⦁    Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ή βαζάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 20-30 λεπτά.
    ⦁    Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και το υπόλοιπο σιρόπι σφενδάμου.
    Tip Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι
    Previous Post
    « Prev Post
    Next Post
    Next Post »

    Διαβάστε ακόμα...

    Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

    Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

    > Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

    Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

    Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

    Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

    Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

    Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.