Διαβατός Ημαθίας

Μπάρες με ταχίνι και χουρμάδες χωρίς ψήσιμο...


Διαβατινός Σεφ ....



Συστατικά:


  • 160 γρ. χουρμάδες απυρήνωτους
  • 220 γρ. ταχίνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βρώμη, αλεσμένη
  • 1 κ.σ. σουσάμι για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 10*17 εκ.
  • Κόβουμε ένα χουρμά σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι και κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε με το ταχίνι, το αλάτι και  την βρώμη.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πάστα αφράτη χωρίς κομματάκια.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε τις φέτες του χουρμά που έχουμε κρατήσει στην επιφάνεια του μείγματος  και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά.
  • Στην συνέχεια, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύες τις μπάρες. (Διατηρούνται στο ψυγείο)

πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...