Διαβατός Ημαθίας

Γεμιστές πατάτες με λουκάνικο...


Διαβατινός Σεφ ....



Συστατικά:


  • 4 πατάτες
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πράσο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ.  ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ρόκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε.
  • Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ το οποίο καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στα μικροκύματα στα 800 watt για 7-10 λεπτά.
  • Παράλληλα καθαρίζουμε το λουκάνικο, βγάζοντας τη μεμβράνη που υπάρχει γύρω του. Το βάζουμε σε κομμάτια και το χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Αφού αφαιρέσουμε με προσοχή τις πατάτες από τα μικροκύματα και τις αφήσουμε ένα λεπτό να κρυώσουν, κόβουμε στην μέση κατά μήκος την κάθε πατάτα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Με ένα κουταλάκι σκάβοντας αφαιρούμε το κέντρο τους (βάζοντας τη ψίχα τους σε ένα μπολ), αφήνοντας 1.5 εκ. σάρκα γύρω γύρω στα τοιχώματα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C  στον αέρα.
  • Βάζουμε τη σάρκα από τις πατάτες που αφαιρέσαμε μέσα στο μπολ με το λουκάνικο. Βάζουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες με τη γέμιση με τα λουκάνικα.
  • Ψήνουμε τις πατάτες για 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε μαζί, τη μαγιονέζα, 1 κ.γ. μουστάρδα, 1 κ.γ. κέτσαπ και το ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι.
  • Βάζουμε μια κουταλιά πάνω από κάθε πατάτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρόκα και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι!
  • Άλλη πρόταση σερβιρίσματος αν το φαγητό μας αρέσει πιο "πατατένιο" είναι να φτιάξουμε μια επικάλυψη από έξτρα πουρέ πατάτας.
  • Στην περίπτωση αυτή ετοιμάζουμε ένα πουρέ όπως εδώ στον οποίο προσθέτουμε ένα αυγό και 100 γρ τυρί. Ανακατεύουμε καλά και με τη βοήθεια ενός κορνέ απλώνουμε τον πουρέ πάνω στις πατάτες πριν τις βάλουμε στο φούρνο την δεύτερη φορά.
πηγή: Άκης
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!